woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
5
(1)

Shoppen in Frans-Guyana moet nu met visum

lees ook ...

Inheemse organisaties protesteren tegen vertraging erkenning...

De directeur van het Kabinet van de President overeen is met VIDS, OSIP (Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne) en Powakka overeengekomen dat vrijdag een besluit ...

Een visum is nu vereist om inkopen te doen in Frans-Guyana. Ambassadeur Nicolas de Lacoste heeft dit meegedeeld aan de pers. Hij roept een ieder die de Marowijnerivier wil oversteken om inkopen te doen op om een visum aan te vragen bij de ambassade. Dit is de start van een aantal maatregelen om het verkeer op de Marowijnerivier te reguleren. Hiermee wil men voorkomen dat er  goederen vervoerd worden, die schadelijk zijn voor mens en milieu.

“Het is niet zo dat er sprake is van gedoogbeleid. Als de mensen op de rivier de douane tegenkomen, hebben ze een groot probleem. “We werken er hard aan zoveel mogelijk mensen te accommoderen. En als je vaker naar Frans-Guyana moet, vraag dan een multiple-entry visum aan. Maar steek niet over daarzonder”, een waarschuwing van de diplomaat.

Net als zijn voorganger wil De Lacoste voor de bewoners, die aan beide kanten van de rivier wonen, een grenskaart instellen die zal gelden voor “ een beperkte afstand vanaf de grens”. De bedoeling is het reguleren van het verkeer bij de grens, zoals men dat al doet bij de grens met Brazilië.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameShoppen in Frans-Guyana moet nu met visum