donderdag 30 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Shoenandadevi Gopalrai officieel directeur Wegenautoriteit

lees ook ...

Arbeidsinspectie staat niet achter ontslag Hellings

 Vanaf 13 mei jongstleden ontstond er een onwerkbare situatie bij de Energie Bedrijven Suriname. Hedenmiddag is tijdens een algemene ledenvergadering van de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS...

Shoenandadevi Gopalrai is door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) officieel aangesteld als de nieuwe directeur bij de Wegenautoriteit (WA). Zij werd geplaatst bij deze autoriteit om zaken die verkeerd liepen in goede banen te leiden. Dat gebeurde 20 maanden terug. Gopalrai is vanaf 2004 werkzaam geweest bij het ministerie van OW en heeft in diverse functies haar diensten bewezen.

Aanvankelijk heeft zij gefungeerd als econoom bij de afdeling Begrotingszaken, waarna zij werd aangesteld als afdelingshoofd bij de afdeling Project Monitoring & Administratie (PMA) onder het directoraat Civieltechnische Werken (CTW). In 2011 werd zij onderdirecteur van Project Monitoring & Administratie en belast met de leiding van de afdeling PMA van het totale OW-ministerie. Vanaf december 2020 was zij naast onderdirecteur PMA ook belast met de waarneming van directeur Wegenautoriteit. Na de officiële benoeming van directeur Wegenautoriteit zwaait Gopalrai af als OD-PMA.

Het ministerie van OW en de Wegenautoriteit hebben een goede samenwerking met elkaar. Vervolgens wordt aangegeven dat de Wegenautoriteit ongeveer 800 km aan wegen onder hun beheer heeft, maar niet te allen tijde beschikt over voldoende financiële middelen om projecten uit te voeren. In zulke gevallen wordt een beroep gedaan op OW om aan te kloppen bij het ministerie van Financiën en Planning.

Momenteel wordt er gewerkt aan een contract met 2 aannemingsbedrijven die werkzaamheden moeten uitvoeren over de Afobakaweg en de weg naar Atjoni. OW is de opdrachtgever en de Wegenautoriteit doet de directievoering tijdens de werkzaamheden. De werkrelatie tussen OW en WA is dus onlosmakelijk als het gaat om de uitvoering van werkzaamheden aan met name wegen over heel Suriname. De Wegenautoriteit heeft sinds november 2020 ook een nieuwe Raad van Toezicht (RvT) onder leiding van John Moerahoe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameShoenandadevi Gopalrai officieel directeur Wegenautoriteit