donderdag 23 maart 2023
26 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Shoenandadevi Gopalrai officieel directeur Wegenautoriteit

lees ook ...

The exchange rate approaches the mythical SRD 35 to US$ leve...

On Friday, the exchange rate for the US dollar, as reported by the Central Bank of Suriname (CBvS), surpassed the enchanted threshold of SRD 35. A rate of SRD 37 for the US dollar is already used by a...

Shoenandadevi Gopalrai is door minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) officieel aangesteld als de nieuwe directeur bij de Wegenautoriteit (WA). Zij werd geplaatst bij deze autoriteit om zaken die verkeerd liepen in goede banen te leiden. Dat gebeurde 20 maanden terug. Gopalrai is vanaf 2004 werkzaam geweest bij het ministerie van OW en heeft in diverse functies haar diensten bewezen.

Aanvankelijk heeft zij gefungeerd als econoom bij de afdeling Begrotingszaken, waarna zij werd aangesteld als afdelingshoofd bij de afdeling Project Monitoring & Administratie (PMA) onder het directoraat Civieltechnische Werken (CTW). In 2011 werd zij onderdirecteur van Project Monitoring & Administratie en belast met de leiding van de afdeling PMA van het totale OW-ministerie. Vanaf december 2020 was zij naast onderdirecteur PMA ook belast met de waarneming van directeur Wegenautoriteit. Na de officiële benoeming van directeur Wegenautoriteit zwaait Gopalrai af als OD-PMA.

Het ministerie van OW en de Wegenautoriteit hebben een goede samenwerking met elkaar. Vervolgens wordt aangegeven dat de Wegenautoriteit ongeveer 800 km aan wegen onder hun beheer heeft, maar niet te allen tijde beschikt over voldoende financiële middelen om projecten uit te voeren. In zulke gevallen wordt een beroep gedaan op OW om aan te kloppen bij het ministerie van Financiën en Planning.

Momenteel wordt er gewerkt aan een contract met 2 aannemingsbedrijven die werkzaamheden moeten uitvoeren over de Afobakaweg en de weg naar Atjoni. OW is de opdrachtgever en de Wegenautoriteit doet de directievoering tijdens de werkzaamheden. De werkrelatie tussen OW en WA is dus onlosmakelijk als het gaat om de uitvoering van werkzaamheden aan met name wegen over heel Suriname. De Wegenautoriteit heeft sinds november 2020 ook een nieuwe Raad van Toezicht (RvT) onder leiding van John Moerahoe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameShoenandadevi Gopalrai officieel directeur Wegenautoriteit