donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Shine the Light on Sickle Cel Disease

lees ook ...

Teleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid

Teleperformance levert een bijdrage aan werkgelegenheid. Het bedrijf eeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief al...

 ‘Duurzaam leven met sikkelcelziekte. Acceptatie de eerste stap naar een gelukkig leven’. Dit is de titel van de Bewustwordingswebinar over sikkelcelziekte op zaterdag. De Wereld Sikkelceldag zelf heeft als thema: ‘Shine the Light on Sickle Cell Disease’.

Het accepteren van deze ziekte is voor velen nog steeds een groot probleem. “Dat heb ik zelf ook moeten ondervinden toen ik hoorde dat mijn dochter mogelijk deze ziekte zou hebben. Ik was boos op alles. Uiteindelijk heb ik een besefmoment gehad dat ik niet meer zo erbij kon zitten en heb alle informatie opgezocht die ik kon vinden. Daarom weet ze het zeker: Een duurzaam leven opbouwen met sikkelcelziekte is mogelijk”. De initiatiefnemer  deelt hier  haar ervaring.

Hunsel beseft dat die boodschap niet bij eenieder aankomt, ook omdat er  veel “enge dingen” over de ziekte circuleren op internet. Zij start op zaterdag samen met Sandrina Hunsel,  een groot Sikkelcel project om de bewustwording te bevorderen. Het is dan  Wereld Sikkelceldag met als thema: ‘Shine the Light on Sickle Cell Disease’. Silenta Neslo en Jean-Pierre Veira zijn als ‘sikkelcelwarriors’ uitgenodigd, samen met Nicole Oldestam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameShine the Light on Sickle Cel Disease