maandag 23 mei 2022
26.6 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Shell koopt Russische olie voor spotprijs

lees ook ...

Tornado’s richten ravage aan in Duitsland

Tornado’s die de laatste dagen door Duitsland trekken hebben enorme schade aangericht. Er worden windsnelheden verwacht tot 130 kilometer per uur. Tientallen gewonden zijn gevallen en een dode. Huizen...

Shell heeft Russische Brentolie gekocht voor 28.50 US dollar minder per vat, dan de geldende prijs op de wereldmarkt van het bedrijf Trafigura, een grote Russische olie-exporteur. Het bedrijf  kocht 100.000 ton, en heeft zich gehaast om bekend te maken, dat de winst van deze aankoop zal gaan naar een speciaal fonds voor humanitaire hulp aan Oekraïne.

 Het olie- en gasconcern, Shell zegt dat Rusland wereldwijd nog steeds een belangrijke leverancier is van olie. Het bedrijf voert in de verdediging aan dat het zoekt naar alternatieven, en dat het de activiteiten met Rusland wil afbouwen, vanwege de invasie in Oekraïne. Shell heeft alle samenwerkingsverbanden met het Russische gasbedrijf Gazprom verbroken, en zegt ook dat het gebruik van Russische olie wil afbouwen, maar nu genoodzaakt is af te nemen.

Trafigura  had moeite  om de lading olie deze week te verkopen, waardoor de prijs significant daalde. Daarom kon Shell het voor een spotprijs afnemen om “de productie van essentiële brandstoffen en andere producten”, te kunnen garanderen. Er zijn weinig alternatieven op de wereldmarkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandShell koopt Russische olie voor spotprijs