Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Shanti Venetiaan geeft leiding aan nieuw universiteitsbestuur

Geplaatst

op

Shanti Venetiaan. Beeld Facebook

Shanti Venetiaan mag leiding geven aan het bestuur van de Anton de Kom universiteit van Suriname (AdekUS). Deze voordracht van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is goedgekeurd door de Raad van Ministers. Venetiaan neemt het vaandel over van Eric Jagdew.

De bedoeling was om het bestuur per 1 oktober te vervangen. Echter is na overleg beslist om de termijn van het huidige bestuur te verlengen tot en met 30 oktober. Het aftredende bestuur zal verslag uitbrengen aan de minister over het academische jaar 2019-2020 en het protocol van overdracht tekenen op 30 oktober.

De Universiteit van Suriname werd ingesteld in 1966 en opende op 1 november 1968 haar deuren. Zij draagt sinds 17 oktober 1983 de naam Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), vernoemd naar de nationalistische vrijheidsstrijder Anton de Kom.

Het nieuwe bestuur zal vanaf 1 november de scepter zwaaien op de universiteit Op die dag herdenkt AdeKUS ook haar 52-jarig bestaan.

In het nieuwe bestuur hebben naast Venetiaan verder zitting Hans Breeveld, Rakieb Khudabux, Shiraz Boedhoe, John Sandriman en Andreas Talea.

De nieuwe bestuursvoorzitter is een van de dochters van oud-president Ronald Venetiaan.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roepia
dinsdag 3 november 2020 08:02

Ze had die bril wel weg mogen laten,staat haar niet.

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen