woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Shabier Ishaak uitvaartsoord heeft eindelijk stroom

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

Na bijkans tien jaar is het Shabier Ishaak Uitvaartsoord te Uitkijk, in het district Saramacca eindelijk aangesloten op het elektriciteitsnet. President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk hebben donderdag een bezoek gebracht aan het crematieoord om de officiële ingebruikname van de aansluiting op het elektriciteitsnet in te wijden.

Onder de aanwezigen waren onder andere de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Parmanand Sewdien, directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname Marcel Eyndhoven en DNA- lid Reshma Mangre. De delegatie werd verwelkomd door de districtscommissaris Saramacca Sherin Bansi-Durga en de voorzitter van de Nationaal Stichting Uitvaartoorden Suriname (NSUS), Robby Gadjradj. De president toonde zich zeer ingenomen met de invitatie van het uitvaartsoord.

“Ik ben dankbaar dat ik als president, een bijdrage mag leveren aan initiatieven waar burgers niet stilzitten, maar hun deel doen en hulp vragen, waar zij niet verder kunnen”, aldus het staatshoofd. Met het aanmaken van de lichten van de bijeenkomstzaal van het uitvaartsoord, heeft het staatshoofd symbolisch de aansluiting op het elektriciteitsnet overgedragen.

Sherin Bansi-Durga, dc van Saramacca gaf tijdens haar toespraak aan dat de aansluiting op het elektriciteitsnet van eminent belang is, omdat er voor de toekomst, plannen zijn gemaakt om een mortuarium met vrieskamers neer te zetten. Dit was ook de droom van de toenmalige voorzitter Shabier Ishaak. Binnenkort zal het complex voorzien worden van een eigen opslagruimte. “Dit zal zorgen voor een verandering in de traditionele wijze bij crematies, alles onder een dak”.

“Wij als regering zijn het aan onze burgers verplicht om ervoor te zorgen dat er elektriciteit komt in alle gebieden van dit land”, gaf vicepresident Brunswijk aan. De volgende stap waarvoor de vicepresident zich sterk maakt is het asfalteringsproces van de weg die leidt naar het oord.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameShabier Ishaak uitvaartsoord heeft eindelijk stroom