Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Eén SFB-rapper voorlopig vrij, twee nog vast in Suriname

Geplaatst

op

door

Rapper KM van de Haagse groep Strictly Family Business (SFB) is door de Surinaamse rechtbank voorlopig in vrijheid gesteld.

De drie rappers worden verdacht in 2015 van seks te hebben gehad met een toen minderjarig meisje en het verspreiden van beelden hiervan op internet. De rappers werden in december vorig jaar in Suriname opgepakt en in hechtenis genomen.

KM is nu al op vrije voeten gesteld omdat hij en het meisje ongeveer dezelfde leeftijd zijn. De seks kan daarom niet als een strafbaar feit worden gezien. Ook heeft het meisje gezegd dat de seks met hem vrijwillig was. De twee andere rappers zijn 29 en 31 jaar.

Twee andere leden van SFB moeten in de gevangenis blijven tot de rechter zijn definitieve vonnis uitspreekt. Dat zal waarschijnlijk op 16 maart gebeuren.

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel geëist tegen de drie. De advocaten van de rappers rekenen erop dat over twee weken zij alle drie zullen worden vrijgesproken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

VVD neemt partijcentrum in gebruik te Menkendam

Geplaatst

op

door

Er moet afgerekend worden met het zeventig jaar falend leiderschap. De sleutel om de vicieuze cirkel te kunnen doorbreken en nieuwe leiders te kiezen, ligt in handen van het volk op 25 mei 2020. Dit stelt Alice Amafo, voorzitter van Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD), bij de ingebruikname van het partijcentrum te Menkendam. De VVD – de Fajalobi Beweging – stelt Suriname op de eerste plaats.

Het partijcentrum staat open voor alle Surinamers, zegt Amafo. Met de opening van het volkshuis, is de partij in de volgende fase van het strategische plan naar de verkiezingen beland. De VVD wil dat er verandering komt in het land.  “Wij zijn geen oppositie- of coalitiepartij, maar een volkspartij,” stelt Amafo. De volkspartij is voor en door het volk, waarbij de Surinamer centraal staat. Het fundament van de partij is de Fajalobi Beweging. De fajalobi staat voor liefde voor land en volk, terwijl de Surinaamse vlag het bindmiddel is. Verder vindt de politica dat besluiten in belang van het land genomen moeten worden.

De VVD-voorzitter heeft verder aangekaart, dat het land in een neerwaartse spiraal is beland. In 1863 is de slavernij afgeschaft, maar “vandaag de dag leven Surinamers nog als slaven in eigen land.” Personen gaan gebukt onder armoede en ellende, terwijl er geweldige cijfers geproduceerd worden om aan te tonen hoe goed het gaat met het land. Het is tijd voor een nieuwe politieke orde, met Suriname als nummer 1. De VVD is op 6 april geproclameerd. De partij stond daarvoor bekend als de Plattelandsbewonerspartij (PBP), die op 3 april 51 jaar bestond. Amafo geeft vanaf 12 mei vorig jaar leiding aan de partij. De ex-Abop-topper is bij acclamatie gekozen.


Lees verder

Suriname

Rukwinden richten schade aan

Geplaatst

op

door

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft zich samen met zijn collega Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) georiënteerd in Paramaribo-Noord waar rukwinden hebben huisgehouden. Er is direct hulp geboden aan één van de getroffenen. Op de kruising van de Medon- en Achillestraat is een compleet dak van een woning weggerukt en terechtgekomen op een ander huis.

Volgens Chotkan is de schade aan de woning enorm. Verder is er ook waterschade geleden. Ook een elekctriciteitsmast is aanzienlijk beschadigd, waardoor er geen elektriciteit is in die omgeving. Voor de aanpak van schade aan een waterleidingbuis is door minister Tsang contact opgenomen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij.

Op diverse plekken wordt de schade in kaart gebracht. De politie en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zijn al aan het werk. Vernomen wordt dat gedetineerden zullen worden ingezet om het puin op te ruimen. Niemand is gewond geraakt.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X