dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
3.9
(13)

Seygi, blesi, lobi furu grani CD

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

Seygi, blesi, lobi furu grani,zegen, liefde en veel respect is de titel van de nieuwste Surinaamse CD, gecomponeerd door Oscar Harris. Dit upbeat reggea nummer is gezongen door Harris en zes collega zangers van hem uit Suriname en Nederland die echt populair waren in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Henk van Vliet is benaderd door Oscar Harris om het project, waarmee hij al een hele tijd liep, te trekken in Suriname. Aanvankelijk had Harris in mind een ballad in december uit te brengen. Het is uiteindelijk toch een meezinger en swinger geworden. Waarvan jong en oud kunnen genieten. Alle artiesten, die samen met initiatiefnemer Harris wel eens hebben opgetreden in de jaren zestig en zeventig, hebben vrijwillig hun bijdrage geleverd.

Saamhorigheid
Dit is een mooi en nobel project dat wij van Sranan Peyri toejuichen. One people, one nation we will make it together. Muziek brengt mensen bij elkaar. Wanneer je naar muziek, luistert vergeet je al je problemen en zorgen. Dit lied levert daaraan een bijdrage en is een reden om trots op te zijn.
De titel doet denken aan bepaalde tijden waar de etnische tegenstellingen in Sranan minder duidelijk waren. Elke productie die een bijdrage kan leveren aan de saamhorigheid in Suriname is welkom en gewenst. Het is beste voor ons als samenleving om saamhorigheid na te streven.

Petje af
Chapeau voor de artiesten Borger Breeveld, die de spits afbijt bij de opening van het lied. Oscar Harris pakte in het tweede gedeelte op de enige nog in Suriname wonende vrouwelijke artieste Mireille Stolz uit die tijd, nam het derde gedeelte op zich, Julius Fullington zijn stem weerklonk als van ouds, Erwin Bouterse verwende ons weer met zijn falsetto (verhoging van de stem), Theo Bijlhout zijn vetrouwde stem klonk goed herkenbaar en last but not least natuur talent Glenn Pocornie die hieraan meegewerkt hebben. Ook dank aan Henk van Vliet die het project getrokken heeft. De producers zijn Ernesto van Dal en Dennis Wongso en de videoproductie is van Horatio Indiaan. We eindigen met het refrein dat ons heel erg aanspreekt: Seygi, blesi, lobi, furu grani, ay na dati wi e winsi yu, mi wani alla sani di yu prani mus fu gro bun hey gi yu”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSeygi, blesi, lobi furu grani CD