zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Sexueel misbruik cq exploitatie remt de ontwikkeling

lees ook ...

Buschauffeur beroofd bij eindhalte PL: politie onderzoekt za...

Gisteren is buschauffeur B.M. (40) beroofd ter hoogte van de Ladesmastraat, bij de eindhalte PL. Twee mannen drongen plotseling zijn bus binnen en eisten onder bedreiging dat hij zijn spullen afstond....

De United Nations Suriname op 19 oktober in de Torarica Banquet Hall een workshop gehouden over seksuele exploitatie en sexueel misbruik en andere vormen van gender gerelateerd geweld. Deze vormen van misbruik werken ernstig belemmerend op de ontwikkeling van individuen en de samenleving.

Het thema was Preventie van Seksuele Exploitatie en Misbruik (PSEM)en Vrijwillig Voorafgaande en Geïnformeerde Toestemming(VVGT). Het doel was licht te schijnen op de maatregelen die getroffen kunnen worden ter bestrijding van seksuele exploitatie en misbruik.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) vind het belangrijk dat er regels en wetten worden gemaakt voor het creëren van een rechtvaardige samenleving, waar het goed toeven is voor de burgers. Dit past precies in het straatje van de regering bij de aanpak van Sustainable Development Goal #5, waarbij Suriname de nadruk legt op gendergelijkheid en gendergelijkwaardigheid.

“Willen we als land vooruit dan zullen we met een ieder en met name de meest kwetsbare groepen in onze samenleving zoals vrouwen, jongeren en personen met een beperking, moeten beschermen,” zei minister Somohardjo. De BiZa bewindsman vind het belangrijk dat iedereen ervan doordrongen is dat er een werkklimaat wordt gecreëerd dat veilig is voor een ieder. “En dat moet als zodanig worden ervaren in elke relatie; werkgever- werknemer, leidinggevende-ondergeschikte, dienstverlener-consument, trainer-trainee en ga zo maar door.”

De BiZa minister bracht in herinnering dat recentelijk twee belangrijke wetten in de Nationale Assemblee zijn goedgekeurd en aangenomen. Het gaat hier om de wetten: Geweld en Seksuele intimidatie, Arbeid en Wet gelijkwaardige arbeid. Deze wetten beogen zonder onderscheid te maken, gelijke kansen voor en ieder en een veilige werkomgeving.

Het garanderen van gendergelijkheid en -gelijkwaardigheid kan volgens minister Somohardjo alleen bereikt worden als alle betrokken actoren met elkaar en voor elkaar werken. Alle overheidsorganen, het maatschappelijk middenveld en UN Suriname zullen de nodige inspanningen moeten plegen voor het uitvoeren en garanderen van de veiligheid van PSEA en FPIC protocollen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSexueel misbruik cq exploitatie remt de ontwikkeling