dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Service Units Burgerlijke stand door het hele land

lees ook ...

OM start onderzoek naar onrechtmatige toewijzing domeingrond...

Naar aanleiding van de onrechtmatige toewijzing van domeingronden heeft het Openbaar Ministerie (OM) een strafrechtelijk onderzoek laten instellen door de afdeling Corruptie Onderzoek Team van het Kor...

Minister Bronto Somohardjo van het ministerie van Binnenlandse zaken, wil met het landelijk opzetten van Service Units een efficiëntere dienstverlening krijgen. Vanaf 01 augustus zal het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) in het district Para een Service Unit instellen.

Deze service unit wordt opgezet in het kader van de verdere decentralisering van haar dienstverlening om de overheid dichter bij de samenleving te brengen. Deze BiZa Service-Unit is gevestigd aan de Agootoe Mainstraat no.3 te Rijsdijk. Tot nu toe zijn velen afhankelijk van informatie die enkel in Paramaribo verkregen kan worden en vaak genoeg moet men afreizen naar de stad om zaken persoonlijk af te handelen.

De Service-Unit zal dus de leemte vullen tussen de belanghebbenden uit het district Para en van BiZa in Paramaribo waarbij informatie vanuit de diensten /afdelingen in Paramaribo zal worden verstrekt aan personen die daaraan behoefte hebben en zich aanmelden bij de balie.

Bij de BiZa Service-Unit kunnen ambtenaren en burgers terecht voor allerhande informatie over onder andere: onderstand, pensioen, personele aangelegenheden, benoemingen,  bevorderingen, naturalisatie, staatsbladen, rechtspositionele vraagstukken, nationale- en religieuze dagen en sociaal zekerheidsprogramma’s zoals Bazo en koopkrachtversterking. Ook studenten kunnen er terecht voor het verkrijgen van exemplaren van Staatsbladen. De Service Unit van het ministerie is dus bedoeld voor een ieder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameService Units Burgerlijke stand door het hele land