zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Serieus milieubeleid en Ruimtelijke ordening in Suriname

lees ook ...

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

In het kader van de defensie samenwerking die Suriname heeft met de Verenigde Staten van America(VS)  brengt Admiraal Craig Stephen Faller uit de VS een ééndaags werkbezoek aan ons land op 13 januari ...

De uitvoering van het nationaal milieubeleid door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) zal in nauwe samenwerking geschieden met alle ministeries die milieu gerelateerde taken hebben. Het ministerie van ROM vervult in deze een coördinerende en sturende rol en staat daarom een transparante en voorspelbare aanpak voor.

In De Nationale Assemblee legde Minister Silvano Tjong -Ahin uit dat deze aanpak vooral gemeenschapsparticipatie in zal houden om het milieubeleid dichterbij de burgers te brengen.

“Milieubeleid is een zaak van een ieder en niet alleen van beleidsmakers, academici en milieu fanaten”, zegt de minister. Het vergroten van het milieubewustzijn en het sluiten van partnerschappen met het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld zal centraal staan bij het milieubeleid.

Er worden behalve met nationale instituten ook samenwerkingsverbanden met internationale instituten nagestreefd waarmee al een begin is gemaakt ter ondersteuning van een gerichte aanpak van milieuvraagstukken.

De minister stelt dat onze aanpak zich zal onderscheiden door meer te doen en overbodige studies te ontwijken die veelal door buitenlandse organisaties worden gepromoot. “Niet alle milieuproblemen van de wereld moeten per se op onze agenda prijken. Daar hebben we te weinig capaciteit voor.” zegt de minister.

Belangrijk in de nieuwe aanpak is het samengaan van het milieubeleid en de ruimtelijke ordening waarbij bijvoorbeeld de gebieden die bedreigd worden door   de zeespiegelstijging moeten worden beschermd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Serieus milieubeleid en Ruimtelijke ordening in Suriname