maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Sergio Akiemboto weer assembleelid

lees ook ...

Geheugenverlies Desi Bouterse in Fort Zeelandia – CNN:...

- Geheugen verlies van Bouterse, kan zich maar weinig herinneren - Federatie van Organisaties van Leerkrachten legt voor één dag het werk neer - Pagara-festijn één van de meest fantastische jaarafsl...

De NDP is verheugd te mogen vernemen dat haar lid, Sergio Akiemboto, de intrekking van zijn ontslagbrief op 22 januari, heeft aangeboden aan De Nationale Assemblee (DNA). Als gevolg van deze handeling is Akiemboto nog altijd lid van DNA. De president, Chan Santokhi, heeft in zijn correspondentie naar De Nationale Assemblee, 21 januari 2021, bevestigd dat er geen rechtsgevolgen kunnen worden verbonden aan de toen ingediende ontslagbrief.

Hieruit constateren wij dat de Akiemboto zijn werkzaamheden kan continueren als NDP-volksvertegenwoordiger in DNA, op basis van artikel 68 van de Grondwet en de wet van 2016, die niet wordt ingezet door DNA.

Op basis van deze duidelijke constatering verwachten wij dat de leiding van DNA, binnen korte tijd de bevestiging daartoe bekend maakt, en het lid in staat stelt zijn werkzaamheden op te pakken als volksvertegenwoordiger, schrijft de NDP.

Intrekking brief hoofdbestuur
De door Akiemboto gerichte brief aan het hoofdbestuur met betrekking tot opzegging van zijn lidmaatschap en hoofbestuursfunctie, is eerder ook ingetrokken. Het hoofdbestuur heeft besloten die brief als niet ontvangen te beschouwen.

De diverse aandachtspunten, die uit het overleg met Akiemboto en de structuren van de NDP zijn voortgekomen, naar aanleiding van de eerder ingediende terugtrekking als lid, zullen ook serieus meegenomen worden in het evaluatieproces van de partij.

De NDP-leiding en haar structuren zijn zeer content met deze stap van Akiemboto en zullen hem en de fractie blijven ondersteunen in het werk in het parlement.

Een speciale dank gaat uit naar de NDP-structuren van Brokopondo en het traditioneel gezag die hebben bewezen dat in eenheid alle problemen opgelost kunnen worden, schrijft de NDP.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSergio Akiemboto weer assembleelid