vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
3
(1)

Sergio Akiemboto kan terugkeren in DNA

lees ook ...

Santokhi releases a set of steps to control the exchange rat...

At a press conference held by the administration, President Chan Santokhi declares that crucial decisions would be made in the government council on Wednesday. A set of actions will be implemented to ...

Akiemboto heeft een mogelijkheid om terug te keren in De Nationale Assemblee, ondanks verlies van de rechtszaak. De NDP zal dan gedaan moeten krijgen, dat de twee kandidaten na Sergio Akiemboto niet bewilligen. Parlementszetels worden aan politieke partijen toegewezen. Eugene van der San, bestuurskundige en voormalig directeur van het Kabinet van de President  is het eens met de vonnis van de rechter.

De rechter heeft o.a. verwezen naar artikel 68 van de Grondwet. Akiemboto was ingaande 5 januari, door ontslag op eigen verzoek geen parlementariër meer. Hij  kon op 21 januari dus  geen ontslagbrief intrekken. Ook als de administratieve processen voor het bezetten van de opengevallen post nog niet waren begonnen, zou dit niet meer kunnen.

In het uiterst geval moet er een verkiezing gehouden worden te Brokopondo om  de opengevallen plaats in te vullen als de twee kandidaten na hem niet bewilligen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSergio Akiemboto kan terugkeren in DNA