dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
5
(1)

Seniorenburgers krijgen eenmalige uitkering van SRD 1000

lees ook ...

Overheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterki...

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oostelbos, bracht op dinsdag 20 februari 2024 een bezoek aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor een kennismaking. Tijdens dit ...

Seniorenburgers ontvangen in december eenmalig een extra uitkering van SRD 1000. Het gaat om personen die alleen afhankelijk zijn van de Algemeen Oudedagsvoorziening (AOV). Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) zegt, dat het project in de regeringsvergadering is goedgekeurd.

Er wordt zoals eerder door president Chadrikapersad Santokhi aangekondigd, een project AOV+ uitgevoerd voor slechts de AOV-genietenden. “Op dit moment zijn de financiële afdelingen en de betaaldiensten drukdoende met de voorbereidingen om de betalingen deze maand te laten plaatsvinden”, zegt Ramsaran.

De eenmalige uitkering van SRD 1000 zal via de reguliere bankovermakingen en Moni Karta naar de AOV-ers plaatsvinden. Voor het binnenland zullen de gelden nog per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden. Hiervoor vraagt minister Ramsaran nog wat geduld.

Vanuit het ministerie wordt het project uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling en Sport. Op de AOV’ers wordt er een beroep gedaan om de bekendmakingen via de verschillende media te volgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSeniorenburgers krijgen eenmalige uitkering van SRD 1000