zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Seminar van Diaspora Instituut Nederland ‘Wi Na Wan’

lees ook ...

President ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025

In een vergadering met functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries is President Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiez...

 

Het Diaspora instituut Nederland (DIN) is van plan op 21 augustus aanstaande in samenwerking met de TABTOGroup NV een Diaspora seminar te houden onder het thema ‘Wi Na Wan’ in de Mingle Cocktail Lounge (International Mall). De samenwerking tussen de Diaspora in Nederland en de samenleving in Suriname moet verbeteren. John Brewster, de voorzitter van DIN benadrukt dat de organisatie niet staat voor “diaspora kapitaal of “fresh kapitaal”. Eenieder mag deelnemen aan het seminar en registreren moet via events.tabtogroup.com.

Wilson van TABTOGroup NV zegt dat het seminar wordt gehouden om de Diaspora en de Surinaamse samenleving dichter bij elkaar te brengen. Het Diaspora Instituut wil in gesprek gaan met Suriname.

DIN heeft TABTOGroup NV benaderd om het feit dat zij ervaring hebben op dit gebied. De organisatie heeft meerdere seminars georganiseerd, en wist niet alleen de politiek, maar ook de samenleving te betrekken. TABTOGroup NV zet zich graag in voor dit seminar. DIN vindt het van belang om met de samenleving in gesprek te gaan, en zo misverstanden uit de weg te ruimen.

Door met elkaar te praten kan men te weten komen, als men de DIN wel nodig acht of als er manieren zijn waarop de Diaspora en Suriname de handen in elkaar kunnen slaan.

Brewster maakt duidelijk, dat DIN-voorstander is van kennis en kunde. De organisatie probeert volgens hem de kennis en expertise in het buitenland(wereldwijd), op te sporen, te bundelen, te structureren, te organiseren en te migreren naar Suriname. DIN probeert investeerders te halen. Daarvoor zijn er drie domeinen uitgekozen namelijk, onderwijs, industrialisatie en capaciteitsversterking. Men onderhandelt om ook gezondheidszorg toe te voegen. Denken dat DIN staat voor diaspora- of freshkapitaal creëert een gap.

President Santhoki zal op die avond de opening doen. Andere sprekers zijn John Brewster en Albert Ramdin. Het panel bestaat uit Jenny Simons, Karel Eckhorst, Percy Clenem, Robert Vishnudatt, Gerold Sewcharan en Sherida Mormon. Verder zijn Brigitte Wong Tham Soeng en Winston Wilson de moderators.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSeminar van Diaspora Instituut Nederland 'Wi Na Wan'