vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Seminar gericht op optimalisering rol onderwijsinspecteur bij vernieuwingen

lees ook ...

Autovrije zones tijdens aanwezigheid Indiase president

Het Korps Politie Suriname wil autovrije zones instellen tijdens de aanwezigheid van de Indiase president in ons land. President Murmu Droupadi van India zal tijdens de viering van 150 jaar Hindoestaa...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (minOWC) en de Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs (BIO) hebben een tweedaags seminar georganiseerd om de rol van inspecteurs bij de huidige onderwijsvernieuwingen te optimaliseren. Het seminar, dat wordt gehouden van 5 tot en met 6 april 2023 in het CeNaSu-gebouw van het minOWC, heeft als doel de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen door de processen, strategieën, het beleid, de uitvoering en vernieuwingen optimaal op elkaar af te stemmen.

Het programma omvat aspecten die te maken hebben met de randvoorwaarden en arbeidsvoorwaarden van inspecteurs en wordt geleid door Human Resource Developer Humphrey Bendt. Ad-interim minister Krishnakoemarie Mathoera benadrukt het belang van inspecteurs bij het behouden van kinderen in het onderwijsproces en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. De inspecteurs vervullen een cruciale rol in het geheel, zei Mathoera.

Voor wat betreft vernieuwingen zegt de minister dat de prioriteit ligt bij basisonderwijs, aangezien is gebleken dat kinderen op jonge leeftijd reeds minder interesse in de school vertonen. “Wij werken eraan om leerlingen te motiveren, de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en te voorzien in de middelen die nodig zijn voor het onderwijsproces”, stelt minister Mathoera.

Volgens de bewindsvrouw vervullen de inspecteurs een cruciale rol in dit geheel. “Als de inspecteurs geen controle doen, dan krijgen wij geen feedback om te weten of wij het goed doen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSeminar gericht op optimalisering rol onderwijsinspecteur bij vernieuwingen