woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Sekseducatie in Suriname: onduidelijk beleid en terughoudendheid

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeh...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.0...

Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) toonde zich aarzelend toen journalisten hem tijdens de laatste Raad van Ministers vragen stelden over sekseducatie in het onderwijs. Ondanks de stijgende HIV-besmettingen in Suriname, is er nog steeds geen duidelijk beleid over dit belangrijke onderwerp.

De minister kon geen concrete antwoorden geven over de visie van zijn ministerie op sekseducatie. Hij verwees herhaaldelijk naar zijn collega van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, die volgens hem al bezig is met voorlichting via instanties zoals Stichting Lobi.

Ori benadrukte dat vakken zoals biologie, maatschappijleer en basisvaardigheden al op scholen worden onderwezen, met extra aandacht voor het laatste vak. Hij erkende dat er in Suriname een zekere terughoudendheid is over het onderwerp seks, terwijl het toch een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling is.

De redenen voor de terughoudendheid zijn onduidelijk. Gender en seksualiteit zijn essentiële onderdelen van sekseducatie, maar er is geen duidelijk beleid over deze onderwerpen in Suriname. De stijging van HIV-besmettingen maakt duidelijk dat er meer aandacht nodig is voor sekseducatie in Suriname.

Het is onacceptabel dat er nog steeds geen duidelijk beleid is over dit belangrijke onderwerp. De ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid moeten samenwerken om een curriculum te ontwikkelen dat jongeren de informatie en vaardigheden geeft die ze nodig hebben om gezonde keuzes te maken over hun seksualiteit.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSekseducatie in Suriname: onduidelijk beleid en terughoudendheid