dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Secretaris-generaal Caricom op werkbezoek bij president Santokhi

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

President Chandrikapersad Santokhi heeft momenteel de secretaris-generaal van de Caricom, Carla Natalie Barnett, op bezoek. De voorbereidingen voor de 43ste Caricom Staatshoofden Conferentie zijn in volle gang. Er is tijdens het werkbezoek gesproken over de vaststelling van de agenda van de conferentie. Ook actuele zaken en het invullen van het Caricom-voorzitterschap door president Santokhi zijn besproken.

Het ontwikkelen van het industrieel beleid van de Caricom is tijdens de bespreking ook aan de orde gekomen. Suriname heeft het portfolio van het industrieel beleid ongeveer drie maanden onder zijn beheer gekregen. De secretaris-generaal zegt dat het belangrijk is dat landen zich gezamenlijk inspannen om de ontwikkelingen op dit gebied te optimaliseren. Dit zal erin moeten resulteren dat de kansen binnen de verschillende sectoren onder dit portfolio benut moeten worden, ten voordele van de Caricom-lidlanden.

Santokhi zegt dat de overheden vanuit hun perspectief zaken benaderen, wanneer het aankomt op industrieel beleid. Echter zal ook ervoor gezorgd moeten worden dat ondernemers, jeugd en andere relevante groepen de ruimte krijgen voor input. Daarnaast zal ervoor gezorgd moeten worden dat investeerders aangetrokken worden. “De overheid moet particuliere investeerders faciliteren en ruimte voor hen creëren.”

De president zegt dat Suriname bereid is grond beschikbaar te stellen voor investeerders om bedrijven op te zetten. Barbados heeft reeds enkele jaren de behoefte kenbaar gemaakt om schapen te telen in Suriname. Verder gaf hij aan dat er vanuit Barbados ook is gevraagd om water vanuit Suriname te importeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSecretaris-generaal Caricom op werkbezoek bij president Santokhi