donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4
(4)

Seal voor de first lady compleet met naam en wapen

lees ook ...

Parmessar Dissapointed: Text VAT changed at publication

Rabin Parmessar, the leader of the NDP party, points out that the Tax Added Value Act's (VAT) published wording differs from the version that was adopted by the National Assembly. He promptly informed...

De first lady  van Suriname heeft  naast meerdere functies, nu  ook een eigen seal bij presidentieel besluit per 10 oktober 2021. Het wapenschild  van de Republiek Suriname is er in verwerkt, naast haar eigen naam. Het bureau van de first lady is overgenomen  van regering Bouterse. Nu blijkt er bij presidentsbesluit, zonder  bekendheid eraan te geven op 31 augustus 2020, ook al een instituut van de first lady in het leven te zijn geroepen.

Kort na de verkiezingen van 2020 moesten de statuten van de Raad van Commissarissen van Staatsolie gewijzigd worden om de first lady  te accommoderen.  De functie van algemeen directeur van het Kabinet van de President werd gecreëerd voor de echtgenote van de president. Melissa Santhoki- Seenacherry is de eerste first lady van Suriname, die zoveel functies bekleed. Zij is ook advocaat  bij het hof van Justitie, waar zij nooit  hoefde te bemoeien met een zaak. Velen zijn er niet over te spreken, dat de first lady zoveel functies heeft, maar de president zegt dat zijn vrouw veel competenties heeft, die niet onbenut kan blijven.

In Suriname is het gebruik dat de echtgenote van de president, zich met sociale activiteiten bezig houdt, ter ondersteuning van het beleid. Het is teleurstellend, dat terwijl hoge prijzen en covid-19 ons beperkt er energie en middelen worden besteed aan een instituut en seal voor de first lady.

De seal zal volgens de president leiden tot herkenbaarheid en toegankelijkheid van het instituut van de first lady. Echter werd deze informatie de gemeenschap onthouden. Het is nu via social media uitgelekt. Transparantie is hier zoek.

De president van Suriname heeft in september .beloofd in een televisieprogramma waar miljoenen mensen naar hebben gekeken, dat hij de vele functies van zijn vrouw zou evalueren, en waar nodig correcties plegen.  Hij heeft waarschijnlijk nog geen reden gevonden om correcties te plegen. Het tegendeel kon wel door een seal erbij te doen. Ook dezelfde  toezeggingen ten aanzien van friends and family zijn daarbij gebleven.

“Stel je eens voor dat binnen elke bank de vrouw of de man van de directeur of directrice op deze manier invulling zou geven aan haar/zijn privé partnerschap, dan zou de bank allang failliet zijn. Niemand zou de directie langer vertrouwen. Deze handelwijze typeert stamhoofdig denken. Dit mag niet worden toegestaan. Het is illegitiem. Hiertegen moet daarom het volk in opstand komen”, aldus een opmerking van Roy Bhikharie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSeal voor de first lady compleet met naam en wapen