zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
3.7
(3)

SDG platform heeft brede nationale vertegenwoordiging

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

Het SDG Platform is in het leven geroepen in navolging van de Commissie Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG Commissie). De installatie vond plaats op donderdag 07 juli 2022, op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het platform kent een nationale vertegenwoordiging van representanten van ngo’s, het bedrijfsleven, het korps der districtscommissarissen en inheemse en tribale organisaties vertegenwoordigd.

“Het doel van de SDG’s is om een leidraad te vormen in het nationaal en internationaal beleid van Suriname”, zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, die het platform installeerde. De bewindsman merkt op dat er meer voorlichting rond de SDG op gang moet komen. Het is de bedoeling om de SDG-doelen te realiseren en vervolgens te rapporteren. Volgens hem moeten alle ministeries de SDG’s opnemen in hun programma en aandacht eraan besteden zoals dat reeds gedaan is in het Meerjaren Ontwikkelings Programma (MOP).

De leden die deel uitmaken van het SDG Platform zijn: Angelic del Castilho (Voorzitter Nationale SDG Commissie), Jacinta Jong a Lock-Dundas (NGO’s), DC Shafiek Gulaman (Deken der DC’s), Max Ooft (VIDS), Felicity Fraser (KAMPOS), Gerard den Dekker (VSB) en Rafaela Doest (NIMOS). Lid den Dekker, die blij is met de benoeming van het SDG Platform, geeft aan dat het platform een vertegenwoordiging is van de private en publieke sector en maatschappelijk middenveld.

Hij benadrukt dat middels dit platform er een positieve bijdrage geleverd kan worden om de 17 SDG’s overal in de samenleving te brengen. Hij ziet deze 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen als de 17 bouwstenen voor een duurzame, economische, sociale, maatschappelijke en ecologische ontwikkeling. Het platform wil een brede beweging opzetten om de SDG zo breed mogelijk te verkondigen in de gemeenschap. “Dit moet zorgen voor de ontwikkeling van ons land. Het echte werk begint nu”, aldus lid den Dekker.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSDG platform heeft brede nationale vertegenwoordiging