maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Screening kandidaatstelling Jeugdraad begonnen

lees ook ...

Grootoperhoofd der Saramaccaners eist vrijlating Asawinie Ed...

Het Grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni heeft de voorzitter van het Parlement, Marinus Bee MSc. LL.B in een brief gevraagd om zijn invloed aan te wenden om de onmiddellijke vrijlating v...

De Verkiezingscommissie Jeugdraad Suriname heeft op zaterdag 06 mei 2023 een aanvang gemaakt met de screening van de kandidaatstelling voor de Jeugdraad Suriname (JRS) die op vrijdag 05 mei jonstleden plaatsvond. In totaal hebben landelijk 62 jongeren, waarvan 35 heren en 27 dames, zich kandidaat gesteld voor de Jeugdraad.

Uit alle tien districten is ten minste het minimale aantal van aanmeldingen bereikt.  Jongeren vanaf 16 jaar en niet ouder dan 22 jaar konden zich digitaal aanmelden en zich verkiesbaar stellen voor de JRS. De verkiezing van het jeugdorgaan zal online geschieden om de efficiëntie en effectiviteit te vergroten. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de online kandidaatstelling veilig, vlot en voorspoedig is verlopen.

“Het uitgangspunt was om een vlotte, duurzame, en milieuvriendelijke kandidaatstelling te organiseren, met een minimaal papiergebruik, minimale logistieke kosten en transparantie in het volledig traject”, zegt Mitesh Bhaggoe, voorzitter van de verkiezingscommissie. De jongeren konden zich vanaf acht uur in de ochtend tot en laat in de middag online kandidaat stellen via de website van de JRS.

In de afgelopen periode zijn via diverse promotiekanalen jongeren opgeroepen om zich kandidaat te stellen. Posters, radiocommercials, tv-commercials, sms-marketing naar alle telefoonnummers via Telesur, posters op scholen, Whatsapp mailings, direct mailings en via de online social media platformen. De online platformen via social media en de JRS-website (jeugdraad.sr) zorgden ervoor dat de oproep meer dan 50.000 jongeren heeft bereikt.

De verkiezing zal op 01 juni 2023 plaatsvinden en de aspirant-kandidaten zullen meedingen naar één van de 29 plekken in de Jeugdraad Suriname. De kandidaten met de meeste stemmen per district zullen zitting hebben in de JRS en worden voor drie jaren gekozen.
De kandidaten worden op donderdag 11 mei online bekend gemaakt via de JRS website en de facebookpagina. Hierna zullen zij zich presenteren aan de samenleving.

Tijdens de online verkiezingen op 1 juni a.s. kunnen jongeren vanaf 12 jaar hun stem uitbrengen op de kandidaten. Vervolgens wordt de uitslag van deze onlineverkiezingen dezelfde dag nog bekend gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScreening kandidaatstelling Jeugdraad begonnen