Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Schutter schietincident Sunny Point meldt zich aan bij de politie

Geplaatst

op

door

De 40-jarige schutter Steven A. heeft zich aangemeld bij de politie van het bureau Santodorp. Hij is door familieleden overgedragen aan de wetsdienaren. Korte tijd daarna is ook het jachtgeweer waarmee Steven op twee jongeren heeft geschoten achterhaald en in beslag genomen.

De politie van het bureau Santodorp kreeg in de middag van donderdag 9 januari een melding van een schietincident op het Sunnypoint project, waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Op locatie aangekomen trof de politie twee personen met schotverwondingen aan.

De slachtoffers waren een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongeman. Zij waren door hagels getroffen. Het meisje raakte aan haar rechter dijbeen, linkerarm en borststreek gewond, terwijl de jongeman werd geraakt aan zijn rechter bovenarm en rug. De slachtoffers werden een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het meisje werd ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting, terwijl de jongeman na medische behandeling is verwezen naar zijn huisarts.

Kort na het vertrek van de politie kwam de melding binnen dat een woning op het project in brand stond en dat de ingeschakelde brandweer door omstanders gehinderd werd het vuur te blussen. De personen raakten zodanig verhit, dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot hebben geslagen. Het bleek te gaan om de woning van Steven, die nagenoeg geheel is afgebrand.

De verdachte bleek het jachtgeweer illegaal in bezit te hebben. Steven heeft toegegeven te hebben geschoten, maar niet op de jongeren. Een buurtbewoner zou eerst schoten op hem hebben afgevuurd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de schutter opgesloten. De Recherche van Regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Apostel Maldonado bezoekt president Bouterse

Geplaatst

op

door

Apostel Guillermo Maldonado heeft gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desi Bouterse. De ontmoeting vond plaats op het presidentieel paleis. De geestelijke leider is in Suriname in verband met de driedaagse Super Natural Encounter. ​​

Maldonado en zijn team hebben tijdens het bezoek aan de regeringsleider zowel voor de president als het land gebeden.  De geestelijk leider heeft al gedurende twee dagen de Surinamers kunnen empoweren om te staan in de kracht van God en de bovennatuurlijke wonderen van Jezus Christus te doen. Voor vandaag is er een gebedsdienst gepland op het Onafhankelijkheidsplein.

Bisschop Steve Meye, die ook aanwezig was tijdens het bezoek aan president Bouterse, zegt dat gedurende twee dagen al diensten gehouden zijn in de Anthony Nesty Sporthal, waar God machtige dingen heeft gedaan. Surinamers zijn welkom op het Onafhankelijkheidsplein om het evenement mee te maken. Meye gelooft dat de glorie van God zal neerkomen op de natie Suriname.

Apostel Maldonado zegt dat er een honger bestaat naar Gods woord, mensen hun leven willen verbeteren en Suriname willen veranderen. Hij wijst erop dat verandering niet mogelijk zal zijn zolang God niet wordt uitgenodigd om het eerdergenoemde te realiseren. Volgens hem moet het geloof van de mensen vergroot worden. Dat is dan ook de reden waarom er een driedaagse geestelijke bijeenkomst gehouden wordt. Maldonado is wereldwijd bekend om wonderen die hij heeft verricht. Hij is in Suriname met zijn eigen muzikale begeleiding.

De Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, is de organisator van de driedaagse Super Natural Encounter. 

Lees verder

Suriname

Geen assembleevergadering zonder antwoorden regering over Centrale Bank van Suriname

Geplaatst

op

door

Zolang de regering geen antwoorden geeft over de perikelen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal De Nationale Assemblée (DNA) niet vergaderen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de vergadering over naturalisatie van burgers afgeblazen, omdat de regering nog geen informatie kan verschaffen over de perikelen bij de CBvS.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had bij aanvang van de vergadering gevraagd waar de informatie van de regering blijft, zoals eerder beloofd was. Ook de schriftelijke informatie die de regering zou toesturen over waarvoor de kasreserve is gebruikt, heeft Simons nog niet ontvangen. 

Minister Soewarto Moestadja, vicevoorzitter van de Raad van Ministers, heeft op de vraag of minister Gillmore Hoefdraad van Financiën alsnog informatie kon verschaffen, meegedeeld dat het niet mogelijk was, omdat zijn collega had afgemeld. De vorige week had Moestadja meegedeeld dat Hoefdraad uitlandig was en in het weekend terug zou zijn. De minister is intussen inderdaad terug, maar was niet in staat om naar het parlement te gaan. 

Na een schorsing is verder afgestemd met de regering. Moestadja deelde mee dat hij contact heeft gehad met president Desi Bouterse. De regering is nog bezig met deze kwestie en kan op een ander tijdstip schriftelijk antwoorden. Hiermee werd geen genoegen genomen.

Wanneer de regering zover is om te antwoorden, zal er weer vergaderd worden, want de kwestie van de CBvS met de stijgende koers is op dit moment het meest belangrijke vraagstuk. Zonder informatie hierover kan er niet verder vergaderd worden. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen