woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Schuldonderhandelingen met Oppenheimer bondholders

lees ook ...

VIDS overhandigd document inzake grondenrechten aan de Presi...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden(VIDS) heeft op donderdag 02 februari 2023 het VIDS-document aan President Santokhi overhandigd. Daarin zijn de besluiten opgenomen van de conferentie, die gehou...

Deze week vertoeft een delegatie van de Oppenheimer bondholders in Suriname voor schuldonderhandelingen die gaan om een Eurobond-2023 van 125 miljoen USD met een looptijd tot 2023 en een rente van 12.875 procent en een Eurobond-2026 van 550 miljoen USD met een looptijd tot 2026 en een rente van 9.25 procent rente. De totale schuld is met de achterstallige rente,  800 miljoen USD.

De belangrijkste doelen van de schuldherschikking zijn een korting op het uitstaande schuldbedrag, een lagere rente, en een langere looptijd. Het Surinaams onderhandelingsteam staat onder leiding van minister Achaibersing. Experts van het adviesbureau Lazard en het advocatenkantoor White & Case zorgen voor technische ondersteuning.

De onderhandelingen met de bondholders en andere schuldeisers van Suriname vinden plaats binnen het raamwerk van het IMF-programma. Vorige maand bereikte Suriname reeds een overeenstemming met de Paris Club over de herschikking van circa 100 miljoen USD.

De schuldonderhandelingen met China en India zijn momenteel ook in volle gang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchuldonderhandelingen met Oppenheimer bondholders