donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Schuldherschikking met lokale ondernemers succesvol

lees ook ...

Surinaamse diaspora en bursalen in China bezoeken ambassadeu...

De bursalen en Surinaamse diaspora gemeenschap in China hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan ambassadeur Pick Fung Ho-Chong in Beijing. Dit bezoek is de eerste activiteit van de ambassadeur, di...

De onderhandelingen over de schuldherschikking tussen de regering en lokale ondernemers is succesvol afgerond. Dit is op 23 augustus gebeurd, vier maanden nadat de eerste gesprekken gevoerd werden. De ondernemers waren op bezoek bij het ministerie van Financiën en Planning, waar de laatste zaken zijn besproken.

Zoals bekend, heeft de regering een torenhoge staatsschuld geërfd. Circa 100 miljoen US-dollar aan schulden bij aannemers kon niet worden terugbetaald. Dat leidde tot het stopzetten van de meeste infrastructurele werkzaamheden. Door de succesvolle schuldherschikkingsonderhandelingen kunnen enkele projecten weer opgepakt worden. Onder andere de Oostwestverbinding tussen Coronie en Nickerie, die in een zeer deplorabele staat verkeert, wordt aangepakt.

Het onderhandelingstraject tussen de regering en de schuldeisers had twee belangrijke sporen: de bestaande schulden die al een aantal jaren waren opgebouwd af te wikkelen en hervatting van de infrastructurele projecten. Wat het laatste betreft, is samen met het ministerie van Openbare Werken (OW) een nieuw werkplan opgesteld.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning liet weten blij te zijn met de schuldherschikking. Deze bestaat uit aangepaste rentes en looptijden, waardoor de druk op de overheidsfinanciën aanzienlijk is verminderd. Ook minister Riad Nurmohamed van OW was aanwezig bij de meeting. Hij gaf aan ingenomen te zijn met de succesvolle afronding van de onderhandelingen. De bewindsman benadrukte dat het nodig was, omdat een goede infrastructuur cruciaal is voor de ontwikkeling van het land.

De aannemers gaven aan ernaar uit te kijken om weer aan de slag gaan. Met de grote droge tijd die nu op gang komt is het de ideale periode voor het uitvoeren van infrastructurele projecten.

De aannemers waarmee de regering heeft onderhandeld zijn: The Kuldipsingh Group, Aannemingsmaatschappij Baitali NV, Tjongalanga NV, S. Main Transport NV, het Nationaal Uitvoeringsbedrijf NV (NUB) en aannemingsbedrijf Pahlad Suriname NV.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchuldherschikking met lokale ondernemers succesvol