zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
5
(1)

Schulden Mungra Medisch Centrum bij Finabank binnenkort afbetaald

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

Op korte termijn zal de Stg. Drs. L. Mungra Medisch Centrum (MMC), geen schulden meer hebben bij de Finabank. In de Raad van Ministers (RvM) onder leiding van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is goedgekeurd dat een bedrag van ruim SRD 5 miljoen ter beschikking wordt gesteld van het ministerie van Volksgezondheid. Dit bedrag zal worden gebruikt voor de aanzuivering van de kredietrekening van het MMC bij de bankinstelling.

De kredietfaciliteit van de zorginstelling bij de Finabank had sinds februari 2021 tot februari dit jaar een boete van ruim SRD 12 miljoen opgelopen. Deze is ontstaan als gevolg van het verstrekken van maandelijkse overtrekkingen voor het verwerken van salarissen van de MMC-medewerkers, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Finabank besloot intern de totale boete terug te storten voor het MMC. Echter moest de zorginstelling hun kredietrekening aanzuiveren met ruim SRD 5 miljoen. Daar het MMC niet beschikt over deze middelen, is het Ministerie van Volksgezondheid benaderd om deze beschikbaar te stellen. Nadat minister Amar Ramadhin het voorstel presenteerde in de RvM is dit ook goedgekeurd.

Ook is in de RvM goedgekeurd dat een bedrag van ruim USD 48 duizend gaat naar het MMC, zodat het laboratorium aldaar weer operationeel is voor de gemeenschap. De goedkeuring hiervoor vond plaats op 11 mei 2022. Minister Ramadhin werd benaderd door het MMC, daar het noodzakelijk bleek urgente investeringen te plegen, alvorens het laboratorium wederom operationeel kon worden gesteld voor de Nickeriaanse gemeenschap. Deze middelen had het MMC zelf niet.

Op basis van de behoeften heeft het MMC een overzicht en offertes opgestuurd voor een kwartaal. Het betreft de aankoop van reagens en bijbehorende medische verbruiksartikelen. Middels de financiële injectie zal het MMC de inkomsten van het laboratorium zodanig op peil krijgen, om de vervolg maandelijkse investeringen zelf te kunnen financieren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchulden Mungra Medisch Centrum bij Finabank binnenkort afbetaald