zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Schrijfster Gail Eijk presenteert: ‘Splinters op mijn pad’

lees ook ...

Nederland en Suriname bundelen krachten voor teruggave kolon...

Suriname en Nederland hebben afgesproken om samen te werken, om op het gebied van culturele samenwerking, aan de teruggave van objecten die tijdens de koloniale periode uit Suriname zijn meegenomen en...

Na de presentatie van haar boek ‘Splinters op mijn pad’ vorige maand in Nederland, heeft schrijfster Gail Eijk, op maandag 1 april haar boek in Suriname gepresenteerd aan het publiek. De presentatie vond plaats bij Theater On Stage. Het geheel werd georganiseerd en gesponsord door Digicel Suriname. Eijk is naast redacteur van SUN WEB TV, ook brand ambassador van  het telecombedrijf. Het geheel werd begeleid door Clifton Braam. Hij deed  steeds korte interviews met Eijk.

Tijdens de gesprekken met Braam werd al gauw duidelijk dat het boek binnen een maand is geschreven. ‘Splinters op mijn pad’ is ook veel openhartiger geschreven dan haar eerste boek ‘Tranen voor mijn horizon.’ De thema’s verdriet, liefde en spiritualiteit zijn expliciet aanwezig in Splinters op mijn pad.

Het boek betekent voor Eijk echter nog geen afsluiting van zaken waar ze mee moet dealen, terwijl dat volgens haar bij het eerste boek wel het geval was. “Ik ben ervan overtuigd dat dit een opdracht was die ik had, ik moest dit boek schrijven’, legde Eijk ten overstaan van een vol On Stage Theater aan Braam uit. Men zal het boek echter moeten lezen om goed te begrijpen wat ze daarmee bedoelt.

Er was tijdens de presentatie ook muziek. Zo bracht de bekende zanger Bryan Muntslag  ook het winnende Suripoplied dat door Eijk geschreven werd in 2008 ten gehore. Aan het einde van de presentatie las Eijk een deel uit het boek voor, terwijl twee acteurs van On Stage dat deel van het boek dat werd voorgelezen op een sublieme manier tot leven brachten.

Daarna werd het geheel afgesloten en werd het publiek in de gelegenheid gesteld om het boek aan te schaffen en door de schrijfster te laten signeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchrijfster Gail Eijk presenteert: ‘Splinters op mijn pad’