woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Schoten en gewonden om gevonden goudberg nabij Kisai en Godo-holo

lees ook ...

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten ...

Er is een goudberg gevonden in de omgeving van Kisai en Godoholo. Nu claimen bewoners van beide dorpen, dat het goudvoorraad hen toebehoord. Dit is in het Tapanahony gebied dat van ouds bekend stond om zijn goudvoorraden. Het traditioneel gezag is niet erin geslaagd om partijen bij elkaar te brengen.

De gemoederen zijn verhit geraakt en er zijn schoten gelost door gemaskerde mannen. Vier gewonden moesten overgevlogen worden naar Paramaribo voor medische behandeling volgens een bron. Het is niet de eerste keer dat men is overgegaan tot het lossen van schoten.

De vicepresident zegt dat de zaak onder controle is. De politie  en het nationaal leger zijn nu ter plekke. De DC bevestigd het voorval, maar kan nog niet bevestigen hoeveel gewonden er zijn gevallen, omdat hij het resultaat van het onderzoek van de politie afwacht. Ook de forensische dienst is ter plekke. Men heeft machinegeweren gevonden en een pistool volgens de bron.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoten en gewonden om gevonden goudberg nabij Kisai en Godo-holo