woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Schoonmaakbeurt voor doorgangshuis Nieuw Combé

lees ook ...

Menstruatie armoede wordt beteugeld

Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert een bewustwordingsactiviteit voor consumenten in het kader van de bestrijding van menstruatiearmoede....

Het doorgangshuis van stichting Nieuw Combé aan de kleine Saramaccastraat onder beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) krijgt deze week een grote schoonmaakbeurt. Door directeur Maria Misiedjan is een schoonmaakbedrijf aangetrokken om de grote wasbeurt uit te voeren.

De bedoeling is dat de verschillende lokaliteiten van het complex, waaronder verschillende kamers, een keuken, de voorgevel en de schutting volledig worden schoongewassen. De stichtingsdirecteur geeft verder aan, dat deze maand nog een onafgebouwde kamer zal worden afgebouwd middels de inzet van de Civiel Technische Afdeling van ROS.

“Al deze activiteiten worden uit eigen middelen van stichting Nieuw Combe gefinancierd,” geeft Misiedjan aan. Nieuw Combé is een onderkomen dat al decennia wordt gebruikt door de binnenlandse gemeenschap (marron en inheemsen) in Paramaribo bij voornamelijk rouwactiviteiten en de daarmee gepaard gaande rituele plechtigheden. Door de jaren heen zijn de faciliteiten sterk achteruitgegaan en is een complete renovatie helemaal op zijn plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoonmaakbeurt voor doorgangshuis Nieuw Combé