woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(1)

Schoonmaakbeurt voor doorgangshuis Nieuw Combé

lees ook ...

Every trick in the book en toch 20 jaar celstraf voor Bouter...

Op 8 december 1982 werden 15 ongewapende burgers gemarteld en vermoord in het Fort Zeelandia te Paramaribo, onlangs 40 jaar geleden. Het strafproces begon in 2007, een mega-proces waarbij tientallen v...

Het doorgangshuis van stichting Nieuw Combé aan de kleine Saramaccastraat onder beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) krijgt deze week een grote schoonmaakbeurt. Door directeur Maria Misiedjan is een schoonmaakbedrijf aangetrokken om de grote wasbeurt uit te voeren.

De bedoeling is dat de verschillende lokaliteiten van het complex, waaronder verschillende kamers, een keuken, de voorgevel en de schutting volledig worden schoongewassen. De stichtingsdirecteur geeft verder aan, dat deze maand nog een onafgebouwde kamer zal worden afgebouwd middels de inzet van de Civiel Technische Afdeling van ROS.

“Al deze activiteiten worden uit eigen middelen van stichting Nieuw Combe gefinancierd,” geeft Misiedjan aan. Nieuw Combé is een onderkomen dat al decennia wordt gebruikt door de binnenlandse gemeenschap (marron en inheemsen) in Paramaribo bij voornamelijk rouwactiviteiten en de daarmee gepaard gaande rituele plechtigheden. Door de jaren heen zijn de faciliteiten sterk achteruitgegaan en is een complete renovatie helemaal op zijn plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoonmaakbeurt voor doorgangshuis Nieuw Combé