woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Schoon en veilig drinkwater binnen handbereik voor inwoners Cornelis Kondre

lees ook ...

‘Wan Pipel’ vertoond in Havana ter gelegenheid v...

De ambassade van Suriname in Cuba gaf op dinsdag 9 april 2024 het startschot voor diverse activiteiten ter herdenking van de 45-jarige bilaterale relatie tussen Suriname en Cuba. Dit begon met een spe...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft op Wereldwaterdag, 22 maart, de start van een belangrijk project in Cornelis Kondre, Boven-Coppename, Sipaliwini, aangekondigd: de bouw van een nieuw drinkwaterstation dat de gemeenschap dag en nacht van schoon drinkwater zal voorzien. Tijdens een ceremoniële eerste steenlegging, in aanwezigheid van NH-minister David Abiamofo, dorpskapitein Jules April, en andere hoogwaardigheidsbekleders, markeerde men de aanvang van dit levensveranderende project.

Deze stap bevestigt de toewijding van de regering aan duurzame ontwikkelingsdoel 6, dat pleit voor universele toegang tot schoon en veilig drinkwater. Minister Abiamofo lichtte toe dat, ondanks financiële uitdagingen, het ministerie vastberaden is om de drinkwatervoorziening in Suriname, inclusief afgelegen dorpsgemeenschappen, te verbeteren.

De heractivering van de Dienst Watervoorziening in 2020 als operationele tak van het ministerie speelt een cruciale rol in het realiseren van dit doel. Het geplande waterstation omvat een geavanceerd filtratie- en zuiveringssysteem, opslag- en distributietanks, en een kantoor voor monitoring en controle.

Daarnaast zal het bestaande waternetwerk worden gerenoveerd en uitgebreid, met de installatie van veertig erfkranen in het dorp, wat de toegang tot schoon drinkwater aanzienlijk zal verbeteren voor de inwoners van Cornelis Kondre.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoon en veilig drinkwater binnen handbereik voor inwoners Cornelis Kondre