maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
3
(1)

Schoon drinkwater voor bewoners Cassipora

lees ook ...

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior ...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige...

Het was vrijdag een heuglijk moment voor de bewoners van Cassipora in het district Sipaliwini. Op die dag heeft de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) officieel de waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen. Hierdoor behoort waterputten voor de bewoners van het dorp nu tot het verleden. Dit moment werd bijgewoond door president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

Daarnaast waren ook SWM-directeur Clifton Lienga, minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), DNA-leden en leden van het traditioneel gezag getuige van dit bijzonder moment. President Santokhi toonde zich ermee ingenomen dat de bewoners van Cassipora nu over schoon drinkwater beschikken. Het staatshoofd gaf aan dat elke Surinamer hier recht op heeft. Hij memoreerde in zijn jongere jaren ook regenwater te hebben moeten opvangen en water moeten putten. Vanwege deze ervaring weet het staatshoofd wat het betekent om geen stromend water te hebben.

Vp Brunswijk geniet van het drinkwater. Foto DVC

“Ik wil niet dat de jongeren van de dorpen hetzelfde meemaken wat wij vroeger hebben meegemaakt”, aldus president Santokhi. Hij merkte op dat wij in Suriname onze waterbronnen goed kunnen benutten en er zelfs profijt van kunnen hebben in de toekomst. Het staatshoofd drukte de bewoners op het hart om zuinig om te gaan met het drinkwater en de faciliteiten.

SWM-directeur Lienga zegt dat het voortraject bestond uit fases waarbij monsters door het laboratorium werden getest om na te gaan of er aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, werd voldaan. Dit gedeelte was een uitdaging. Na de opzet van de waterzuiveringsinstallatie werden de aansluitingen voor 55 huishoudens binnen drie dagen voltooid. Directeur Lienga gaf verder aan dat er afspraken zijn gemaakt met de dorpskapitein over de manier hoe en wanneer de inning zal geschieden.

Ongeveer 240 huishouders kunnen door deze faciliteit voorzien worden van schoon drinkwater vanwege het modern monitoringssysteem. Om de waterzuiveringsinstallatie te beheren zullen personen van het dorp getraind worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoon drinkwater voor bewoners Cassipora