maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Schoon drinkwater voor 92 gezinnen aan de Afobakaweg

lees ook ...

Geerlings: Members expelled because they are inflammatory

Recently 5 members of the union at EBS were expelled. They have previously filed a lawsuit to force new board elections. Bond chairman Steven Geerlings emphasized to the news press that the 5 people w...

Een nieuw Regenwateropvang-project voorziet 92 gezinnen aan de Afobakaweg tussen Kraka en Marshallkreek van schoon drinkwater. Het Sustainable Development Goal 6, schoon en veilig drinkwater voor iedereen, heeft de overheid gewerkt aan dit project, dat gefinancierd  is door de Caribische Ontwikkelingsbank via het Basic Needs Fund Trust 9th Programme. Op 19 augustus werd het project officieel in gebruik genomen door vice president Ronnie Brunswijk en minister Gracia Emanuel. 

Vice president Brunswijk benadrukt dat regering Santhoki-Brunswijk gezondheidszorg hoog acht. De coördinatie lag in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en de stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (FOB).

Bewindsvrouw Gracia Emanuël wees erop, dat het project  gekoesterd moet worden, zodat men maximal gebruik ervan zal kunnen maken. De gemeenschap is getraind in de bouw, installatie en reparatie van het systeem door Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gaf trainingen over waarborging van waterkwaliteit en veiligheid.

Het streven van de overheid is om de rest van de gemeenschap ook te voorzien. Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon ziet dit graag, omdat volgens hem het bewonersaantal bij ‘Tap Pasi’ snel groeit en al achthonderd zielen telt.

Hugo Pavion, vertegenwoordiger van de bewoners, is trekker van het geheel, en ziet graag meer ontwikkelingsprojecten voor de nederzettingen langs de Afobakaweg, terwijl hij namens de gemeenschap de regering bedankte.  Mendelzoon meent dat er  duurzame waterzuiveringsprojecten in voorbereiding zijn voor Brokopondo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoon drinkwater voor 92 gezinnen aan de Afobakaweg