woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolvervoer is niet helemaal gratis

lees ook ...

Suriname heeft nieuwe tolk Spaanse taal erbij

Nasier Eskak, directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), heeft Marciano Armaketo beëdigd tot tolk en vertaler van de Spaanse naar de Nederlandse taal en omgekeerd. Dit gebeurde vrijda...

Schoolvervoer kan niet gratis voor iedereen, zoals eerder was aangegeven door de overheid. Er zijn volgens minister Achaibersing van Financiën wel mensen die het schoolvervoer kunnen betalen. De overheid zal zeventig procent subsidiëren zegt de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) Marie Levens, als die van Financiën en Planning Armand Achaibersing aan de pers. Het resterend bedrag van dertig procent moet worden betaald.

“We hebben gekeken naar het geld dat beschikbaar is en hebben gekeken wat we daarmee kunnen doen. We kwamen dus op deze verhouding”, zegt de bewindsvrouw.

Het is de bedoeling om in november eerst  te beginnen met een kaartsysteem, en daarna over te gaan naar een digitaal systeem in januari. “We zijn aan het onderhandelen met de mensen die al schoolvervoer verzorgen voor het ministerie en dezelfde commissie die onderhandelt over bus tarieven met de PLO onderhandelt ook hierover met die bushouders. We moeten hen nu erbij hebben natuurlijk”, zegt Levens. Het ministerie heeft de oproep al gedaan voor registratie aan hen, die behoefte hebben aan  gesubsidieerd schoolvervoer.

“Wie het niet kan betalen kan zich via het ministerie van Sociale Zaken registreren om toch in aanmerking te komen daarvoor. We geven het niet aan iedereen gratis omdat er ook mensen zijn die het wel kunnen betalen. Daarnaast gaan we van object- naar subjectsubsidie.” Dit zegt minister Achaibersing van Financiën.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolvervoer is niet helemaal gratis