dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Schooltuinen en plantmateriaal voor het binnenland goedgekeurd

lees ook ...

Free medical and dental services for persons in Apoera

A civil-military operation of the National Army (NL) named ‘Gran Mati ‘ has made it possible for the residents of Apoera to enjoy the use of medical and dental services this week. Captain Welzijn emph...

Brokopondo en Marowijne zullen schooltuinen opzetten voor de voj-leerlingen. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft dit project van SRD.137.000,- goedgekeurd gekregen tijdens de regeringsvergadering. De leerlingen worden Hiermee voorbereid om nieuwe planttechnieken toe te passen bij het aanleggen van hun eigen aanplant.

Men wil de leerlingen op jonge leeftijd vernieuwde planttechnieken aanleren, zodat zij dit kunnen toepassen op later leeftijd, indien zij ervoor kiezen om landbouwers te worden. Ook zullen zij leren om later de productie te verhogen. Kwaliteit en continuiteit zullen worden meegenomen volgens het Directoraat Volkscommunicatie.

Landbouwers in Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo zullen aard- en knolgewassen plantmateriaal krijgen.om productie te kunnen garanderen voor de nationale en international markt. “Dit om de duurzaamheid van voedselzekerheid veilig te stellen,” volgens de minister.

De vice-president Ronny Brunswijk is heel enthousiast over dit project. Er is voor de verhoging van de productie SRD. 68.000,- apart gezet om agrariërs in het binnenland te voorzien van plantmateriaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchooltuinen en plantmateriaal voor het binnenland goedgekeurd