vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Schooltuinen en plantmateriaal voor het binnenland goedgekeurd

lees ook ...

Commissie geïnstalleerd voor evaluatie Ontslagwet 2018

De Ontslagwet van 2018 zal worden geëvalueerd door de commissie 'Evaluatie Ontslagwet 2018', die onlangs is geïnstalleerd voor een periode van 6 maanden. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgele...

Brokopondo en Marowijne zullen schooltuinen opzetten voor de voj-leerlingen. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft dit project van SRD.137.000,- goedgekeurd gekregen tijdens de regeringsvergadering. De leerlingen worden Hiermee voorbereid om nieuwe planttechnieken toe te passen bij het aanleggen van hun eigen aanplant.

Men wil de leerlingen op jonge leeftijd vernieuwde planttechnieken aanleren, zodat zij dit kunnen toepassen op later leeftijd, indien zij ervoor kiezen om landbouwers te worden. Ook zullen zij leren om later de productie te verhogen. Kwaliteit en continuiteit zullen worden meegenomen volgens het Directoraat Volkscommunicatie.

Landbouwers in Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo zullen aard- en knolgewassen plantmateriaal krijgen.om productie te kunnen garanderen voor de nationale en international markt. “Dit om de duurzaamheid van voedselzekerheid veilig te stellen,” volgens de minister.

De vice-president Ronny Brunswijk is heel enthousiast over dit project. Er is voor de verhoging van de productie SRD. 68.000,- apart gezet om agrariërs in het binnenland te voorzien van plantmateriaal.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchooltuinen en plantmateriaal voor het binnenland goedgekeurd