zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolsport congres georganiseerd in het Lallarookh gebouw

lees ook ...

South Korea and Suriname desire to strengthen their connecti...

At the UN General Assembly in New York, President Chan Santokhi met with his South Korean colleague Yoon Suk-Yeol. The president of South Korea also mentioned that his nation has proposed the ancient ...

Op dinsdag 18 juli 2023 is er een sportcongres gehouden in het Lallarookh gebouw. Parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc. LL.B, gaf het startsein voor het ééndaagse congres. Het hoofdthema was ‘Implementatie van schoolsport in Suriname’. Het doel van deze activiteit was om een aantal vragen beantwoord te krijgen over schoolsportontwikkeling en de belanghebbenden.

“Dit sportcongres is een heel goed idee, omdat er hiermee een ontwikkelingskader bereikt wordt”, zei voorzitter Bee. Voorzitter Bee noemde schoolsport een kweekvijver om te komen tot topsporters. De voorzitter sprak de hoop uit met dit congres een blauwdruk te leggen met daaraan gekoppeld een sportbegroting. Voorzitter Bee verwacht ook dat de aangedragen voorstellen die op papier zijn gezet uitgevoerd zullen worden.

Gedurende het bijeenzijn discusieerden de verschillende belanghebbenden over onderwerpen betreffende de schoolsport en aan het eind van het congres werd er een strategisch plan gepresenteerd.

De activiteit werd georganiseerd door het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolsport congres georganiseerd in het Lallarookh gebouw