maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolpakketten voor kinderen uit sociaal zwakke gezinnen Para en Wanica

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

Om jongeren uit sociaal zwakke gezinnen een kans te bieden, ondanks de moeilijke situatie, deel te nemen aan het onderwijsproces zijn er schoolpakketten geschonken door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Jongeren van het gewoon lager onderwijs (GLO), voortgezet onderwijs voor junioren (voj) en voortgezet onderwijs voor senioren (vos) uit Para en Wanica zijn blij gemaakt. 

De overhandiging van de pakketten is namens minister Rishma Kuldipsingh van AW&J geschiedt door Karishma Mathoera, directeur van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI). De distributie heeft via de structuren, in deze gebieden, van het ministerie van AW&J plaatsgevonden. Middels motivatiesessies heeft de directeur van NJI de jongeren de moed ingesproken om zich in te zetten in het nieuwe schooljaar en zich niet laten afleiden door negatieve ‘peer pressure’.

De gebieden waar de distributie heeft plaatsgevonden zijn: Bigi Poika, Bersaba, Witsanti, Bernharddorp en La Vigilantia gelegen in het district Para en ook Sophia’s lust in het district Wanica. Verder zal de distributie van de schoolpakketten voortgezet worden in Paramaribo, Nickerie en Marowijne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolpakketten voor kinderen uit sociaal zwakke gezinnen Para en Wanica