woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolpaasvakantie Suriname een week ingekort

lees ook ...

Historische binnenstad Paramaribo 20 jaar op Werelderfgoedli...

Twintig jaar terug, in 2002, is de historische binnenstad van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Op 29 juni 2022 was het dus 20 jaar geleden dat ons land, na de toetreding, e...

Voor dit schooljaar is de paasvakantie met een week ingekort. Normaliter duurt deze vakantie twee weken, maar dit studiejaar is de vakantieperiode vastgesteld van 1 tot en met 11 april, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Het besluit voor de inkorting is een gevolg van de Covid-situatie, waarbij er een aantal vrije dagen waren. Bovendien is door de tweede Covid-golf ook de kerstvakantie verlengd. Door het verlenging van de vakantie zijn effectieve schooluren verloren gegaan. Die uren moeten op een of andere manier gecompenseerd worden.

Het verzorgen van onderwijs op afstand was een optie, maar dat is niet goed tot zijn recht gekomen omdat niet alle leerlingen over internetverbinding thuis beschikken. Wat nog komt bij kijken is dat het aanschaffen van beltegoed om data te plaatsen niet betaalbaar is voor vele ouders.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolpaasvakantie Suriname een week ingekort