maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolkinderen krijgen lespakketten mee naar huis

lees ook ...

ABI gaat producten binnenland exploiteren

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) verwelkomde de plannen van de Associatie van Binnenlandse Industriëlen (ABI) op vrijdag 20 januari, die op duurzame wijze ...

Vanaf donderdag 28 januari krijgen leerlingen van het lager onderwijs lespakketten mee naar huis vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Minister Marie Levens zegt dat er met verschillende betrokkenen is afgestemd zodat er een aangepast programma aan de leerlingen gegeven kan worden.

Marcellino Nerkust, voorzitter van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, FOLS, noemt de achterstand in het Onderwijs een complex probleem ook al omdat er het vorig schooljaar al een achterstand was ontstaan vanwege de covid pandemie. Deze zou dit schooljaar geleidelijk aan ingelopen worden.

Minister Levens praat echter niet over een achterstand. Het lijkt er volgens haar op dat de leerstof gehaast wordt overgebracht om zodoende een vastgesteld programma af te werken. En dat gaat werken op de kwalititeit van het onderwijs volgens zeggen van de minister. Zij ziet liever dat de leerstof wordt afgewerkt volgens een alternatief programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolkinderen krijgen lespakketten mee naar huis