Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Schooljaar in Suriname start in oktober

Geplaatst

op

Kinderboekenfestival 2015 Paramaribo

Het nieuw schooljaar 2020- 2021 zal in oktober van start gaan. Dit heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur meegedeeld in De Nationale Assemblee (DNA). Formeel zal dit na gesprekken met betrokkenen nog bekend gemaakt. Onder de betrokkenen zijn: de ouders, leerkrachten, studenten, vakbonden, staf van het ministerie, bus- &boothouders voor schoolvervoer en ook het bedrijfsleven.

De missive waarin het besluit is opgenomen zal worden ingetrokken. Er zal een nieuw besluit genomen worden om in oktober met de school te beginnen. Hiervoor zullen de Covid-protocollen in acht worden genomen. Alle voorstellen die hierna genomen zullen worden, zullen in voordeel zijn van de leerlingen en studenten, stelt de minister.- Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Queen Cher
donderdag 6 augustus 2020 19:09

Oke hoor maar gsan die leerlingen nog les online volgen wat betreft die kinderen die niet over zijn gaan die nog rep maken

Lunes Armand
donderdag 6 augustus 2020 20:07

Goed nieuws. Hierdoor is er dus een zee aan tijd om regels en procedures te maken en deze te toetsen op de realiteit. Kinderziektes kunnen zoveel mogelijk worden weg gewerkt. Te hopen dat er geld genoeg is voor goede sanitair, water en afwas middellen om de handen en alles dat gereinigd moet worden te kunnen wassen. De hedendaagse situatie op scholen is over bekend, ook bij de minister en dat men niet op het laatste moment zal starten met de uitvoering, om aan te geven dat de tijd parten speelt. Het schooljaar programma niet te vergeten. Het verlagen van normen… Lees verder »

Lunes Armand
donderdag 6 augustus 2020 20:23

Deze laten plaatsen met een x hoeveelheid aan data op maand of dag basis, door het ministerie te betalen. Het meer verbruik daar zal de school zelf voor moeten opdraaien door geld in te zamelen middels fun raising of snoeppauzes. Wat gebeurt er met geld dat de huidige snoeppauzes op brengen. wie controleerd dit? De mogelijkheid om scholen zelf voorzienend te laten zijn in bepaalde materialen/middellen moet bekeken worden. Een goed controle systeem hiervoor moet in place zijn. Het roleren van mensen die scholen controleren moet bekeken worden of 2 inspecteurs per school, waarbij 1 inspecteur minimaal 2 scholen per… Lees verder »Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen