donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Schooljaar 2021-2022 is vandaag begonnen

lees ook ...

Maleisisch bedrijf bespreekt interesse in Surinaamse oliepal...

De Maleisische KTS Group of Companies heeft interesse getoond in de oliepalmteelt in Suriname en is op zoek naar investerings- en samenwerkingsmogelijkheden op dat gebied. Onlangs werd de delegatie on...

Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft aan journalisten meegedeeld, dat het schooljaar 2021-2022 vandaag landelijk is begonnen. De leerjaren één tot en met zeven is vandaag opgestart. Later deze maand zal het voortgezet onderwijs zijn deuren openen.

Ook de scholen in het binnenland zijn direct gestart. “We maken geen grappen, de schooldeuren moeten open. Ondanks de situatie van sommige scholen in het binnenland nog niet is wat die moet zijn, zullen ze toch starten,” geeft Ormskirk aan.

De beschadigde gebouwen zullen opgeknapt worden. Een Taskforce is daarom afgevaardigd om alles in het binnenland in beeld te brengen. Deze Taskforce, die in het leven is geroepen op het MinOWC was met een groep in het binnenland om  zaken te inspecteren. Gesprekken zijn gevoerd met de bewoners. “We hebben nu geen geld om alles aan te pakken, maar ze zullen wel aangepakt worden,” zegt Valies-Ormskirk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchooljaar 2021-2022 is vandaag begonnen