dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Schooljaar 2021-2022 is vandaag begonnen

lees ook ...

Veilig werken met ioniserende stralen

Het adviesrapport 'Opleidingsstelsel Stralingsbescherming in Suriname' werd door minister Steven Mac Andrew op woensdag 17 augustus jongstleden in ontvangst genomen uit handen van Whitney Coulor-Rellu...

Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft aan journalisten meegedeeld, dat het schooljaar 2021-2022 vandaag landelijk is begonnen. De leerjaren één tot en met zeven is vandaag opgestart. Later deze maand zal het voortgezet onderwijs zijn deuren openen.

Ook de scholen in het binnenland zijn direct gestart. “We maken geen grappen, de schooldeuren moeten open. Ondanks de situatie van sommige scholen in het binnenland nog niet is wat die moet zijn, zullen ze toch starten,” geeft Ormskirk aan.

De beschadigde gebouwen zullen opgeknapt worden. Een Taskforce is daarom afgevaardigd om alles in het binnenland in beeld te brengen. Deze Taskforce, die in het leven is geroepen op het MinOWC was met een groep in het binnenland om  zaken te inspecteren. Gesprekken zijn gevoerd met de bewoners. “We hebben nu geen geld om alles aan te pakken, maar ze zullen wel aangepakt worden,” zegt Valies-Ormskirk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchooljaar 2021-2022 is vandaag begonnen