donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolgeld mag niet verhoogd worden

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

Scholen mogen hun inschrijf- en collegegelden niet verhogen. Dit benadrukte minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Hoewel ze dit al eerder had bekendgemaakt heeft ze het herhaald, omdat assembleeleden opnieuw vragen hadden gesteld.

De onderwijsminister richtte zich vooral tot de particuliere scholen die gesubsidieerd worden door het ministerie. “Die mogen hun college- en inschrijfgelden niet verhogen. Van de overige kleine particuliere scholen die niet zijn aangesloten bij het ministerie heb ik geen zicht op en daar heb ik geen zeggenschap over. De overheid, onze scholen en de universiteit, die mogen ook niet verhogen, geen collegegeld en ook geen inschrijfgeld”, zei de bewindsvrouw.

Tijdens de vergadering kreeg Levens onder meer vragen over de financiering van studenten, de studietoelagen en over de achterstanden vanwege de Covid-situatie die ingehaald moeten worden. Assembleeleden wilden nader geïnformeerd worden door de minister over de automatisering van de diensten in Paramaribo, de projectunits en projecten die uitgevoerd worden op het ministerie. Minister Levens heeft ook vragen over professionaliseren van de leerkrachten, het speciaal onderwijs in het binnenland, transport, het landbouwonderwijs, het beroepsonderwijs en carrièremogelijkheden beantwoord.

Over de financiering van studenten zei de bewindsvrouw dat het studiefonds momenteel weer beschikbaar gesteld zal worden, maar alleen voor studenten van het hoger onderwijs. Studenten op middelbaar niveau gaan studietoelage moeten aanvragen bij het Bureau Onderwijs en Studiefaciliteiten (BOS).

De lespakketten, het afstandsonderwijs en de verschillen in achterstanden worden allemaal meegenomen in de evaluatie. Op 28 juni mogen examenkandidaten weer naar school. Ze worden dan voorbereid op de examens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolgeld mag niet verhoogd worden