woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolgebouw VOS Welgedacht C geopend door publiek-private samenwerking

lees ook ...

President Santokhi leidt Surinaamse delegatie naar COP28 in ...

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal van 30 november tot en met 1 december deelnemen aan de 28ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28) in Dubai, Verenig...

Leerlingen van VOS Welgedacht C hebben hun intrek genomen in een splinternieuw schoolgebouw, tot stand gekomen door een succesvolle publiek-private samenwerking. De overheid heeft grond beschikbaar gesteld en met donaties van particulieren via de Sanatan Dharm Maha Saba is het gebouw verrezen langs de Magentakanaalweg.

Op maandag 6 november 2023 werden president Chandrikapersad Santokhi, minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en districtscommissaris Bholanath Narain van Wanica Noord-West verwelkomd als eregasten bij de feestelijke ingebruikname. De regering heeft 2 hectare land ter beschikking gesteld middels grondhuur voor dit moderne schoolgebouw.

Daarnaast hebben particulieren royaal bijgedragen met USD 2 miljoen voor het bouwrijp maken van de grond en de bouw. Het nieuwe schoolgebouw biedt ruimte aan meer dan 400 leerlingen, verdeeld over 20 lokalen. Een van de lokalen is speciaal ingericht als computerruimte, en er zijn plannen voor de toevoeging van een gymlokaal in de toekomst.

Schoolhoofd Sharmila Ramsaroep is bijzonder enthousiast over de nieuwe locatie. “Het oude gebouw had slechts 14 leslokalen. De nieuwe locatie is vlakbij het oude gebouw in Welgedacht C, dus voor de studenten is de overgang niet moeilijk”, benadrukt ze. Ze voegt eraan toe dat de school praktisch is gebleven en dat er extra schoolbussen zijn ingezet om de bereikbaarheid te waarborgen. De nieuwe school draagt de naam van de vader van de hoofdsponsor, ‘Jhamontre Ramawadhdoebé’.

President Santokhi benadrukte dat de publiek-private samenwerking een centraal speerpunt is van het regeerbeleid. Hij benadrukte tevens het belang van het brengen van voortgezet en universitair onderwijs naar de districten, waarbij afstandsonderwijs een cruciale rol zal spelen. Ook onderwijsminister Ori prijst het project als een schitterend voorbeeld van partnerschap ter bevordering van gemeenschapsontwikkeling.

“We hebben snel vanuit het ministerie een partnerschap kunnen smeden en vandaag zien we het resultaat”, verklaart de bewindsman. Hij is van mening dat onderwijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. “Dit project toont opnieuw aan dat particulieren in staat zijn om samen die verantwoordelijkheid te nemen”, besluit de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolgebouw VOS Welgedacht C geopend door publiek-private samenwerking