zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
3.5
(2)

Schoolgaande tienermoeders voorgelicht over huiselijk geweld

lees ook ...

Hebben Surinamers voor 1975 geboren recht op AOW?

Laurence Neede(Voormalig lid 'groep van 16' in de tachtigerjaren), is voorzitter van de afdeling van de Surinaamse afdeling van het Overkoepelend Orgaan Bestrijding AOW-gat. Een AOW-gat, dus minder AO...

Schoolgaande tienermoeders hebben deelgenomen aan een voorlichtingssessie over de weerbarheid tegen huiselijk geweld. Daarnaast is aandacht besteed aan soa/hiv en anticonceptie. Het doel van deze sessie is om de tienermoeders te verrijken met kennis, bewustwording te creëren en de groep te versterken in hun doel om de school met succes af te ronden. 

De voorlichtingssessie is verzorgd door het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA), onder leiding van Madhoeri Moenesar, en de Stichting Lobi Health Center. Nensy Bandhoe, directeur Stichting Lobi Health Center, heeft aangegeven, dat zij bijzonder trots is op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken voor de nodige aandacht die geschonken wordt aan de tienermoeders.

Zij heeft te kennen gegeven dat de situatie nu moeilijker is geworden voor de kwetsbare groep en juicht toe dat de moeders een bewuste keus gemaakt hebben voor ontwikkeling en bewustwording door de stap te nemen om de voorlichtingssessie bij te wonen. Bandhoe heeft duidelijk gemaakt dat de organisatie een steen zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze moeders en kijkt uit naar een goede samenwerking met het ministerie.

Directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, heeft tijdens haar toespraak aangegeven, dat het opvangen van de schoolgaande tienermoeders een beleidsmaatregel is van het directoraat Jeugdzaken. Het doel is om deze doelgroep te begeleiden en weer terug te krijgen in het onderwijsproces om de opleiding af te ronden. Het directoraat tracht middels verschillende begeleidingssessies, de jongeren bewust te maken, te versterken en de nodige tools aan te reiken om hun ontwikkeling ter hand te nemen, hetzij door het onderwijsproces weer op te pakken of tools aan te reiken om zich te plaatsen op de arbeidsmarkt.

Mangroe heeft een beroep gedaan op de tienermoeders om zich te registreren bij het onderdirectoraat NJA zodat zij de nodige begeleiding krijgen en kijkt uit naar een goede samenwerking met Stichting Lobi Health Center voor wat betreft de seksuele- en reproductieve gezondheid van Surinaamse jongeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolgaande tienermoeders voorgelicht over huiselijk geweld