woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
0
(0)

Schoolgaande tienermoeders krijgen inzicht in opvoedingsvaardigheden

lees ook ...

Suriname trekt wereldwijd investeerders met SEOGS 2023

Ruim achthonderd deelnemers uit Suriname en de rest van de wereld nemen actief deel aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2023. Dit grensoverschrijdende evenement vindt p...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft de tweede sessie over opvoedingsvaardigheden voor schoolgaande tienermoeders gehouden. Deze keer was het de beurt aan jonge moeders van Paramaribo-Centrum die in het gebouw van de Kennedystichting voorlichting hebben gekregen over voeding en opvoeding, risico’s van jong moederschap, technieken van verzorging, en de groeicurve.

Het ministerie biedt deze sessies aan schoolgaande tienermoeders in verschillende gebieden aan, omdat het zich ervan bewust is dat opvoedingsvaardigheden bij tienermoeders van grote betekenis kunnen zijn bij het proces van ouderschap in relatie tot opvoeding van het kind. Middels deze sessies creëert het ministerie ook bewustwording bij de doelgroep en stimuleert verdere scholing van de moeder na de bevalling.

De jonge moeders hebben voorafgaand aan de sessie toelichting gekregen van de onderdirecteur van het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA), Madhoeri Moenesar. Ze is ervan bewust dat de opvoeding van het kind veel tijd en inspanning vergt en vindt dat de jonge moeders tijd moeten maken voor zichzelf om de school af te maken. Het ministerie zal hen hierbij begeleiden. Daarnaast wees Moenesar ook op de verantwoordelijkheid van de partners van de jonge moeders bij het opvoeden van het kind.

De training is verzorgd door Whitney Ajambia (maatschappelijk werker), Dijon Doris (consultatie verpleegkundige) en Meena Khoen Khoen (verloskundige). De maatschappelijk werker heeft de moeders geleerd hoe ze een goed plan van aanpak kunnen maken voor een goede balans tussen opvoeding van het kind en naar school gaan.

De consultatieverpleegkundige heeft het belang van borstvoeding benadrukt en heeft gewezen op hygiëne bij flesvoeding, zoals het reinigen van de papfles. De verloskundige heeft de jonge moeders voorgelicht over lichaamsverzorging en hen aangeraden voorbehoedsmiddelen te gebruiken om te voorkomen dat ze ongepland weer zwanger raken.

De jonge moeders vonden de informatie nuttig en hebben blijk gegeven tevreden te zijn met de sessie. Het ministerie zal doorgaan met het aanbieden van deze sessies aan tienermoeders om hen te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen en hun scholing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolgaande tienermoeders krijgen inzicht in opvoedingsvaardigheden