dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Schooldeuren binnenland 3 mei open

lees ook ...

Saramacca zegt NEE tegen Plastic

Gistermiddag werd op initiatief van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu(ROM) in samenwerking met Suriname Conservation Foundation en het commissariaat van Saramacca een wandelloop georga...

Afhankelijk van de weersomstandigheden in het binnenland zullen de scholen op 3 mei beginnen. Deze datum valt samen met de basis- en voj-scholen in de rest van het land. De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) had vorige maand de paasvakantie van scholen in het achterland vervroegd, waardoor deze op 19 april zouden moeten starten. Echter zijn de weersomstandigheden niet ideaal om te kunnen starten.

Het onderwijsproces kan pas worden hervat als de veiligheid in alle opzichten voor zowel de leerlingen als leerkrachten gegarandeerd is. De komende periode zal gebruikt worden om te werken aan de ontsmetting van de leerkrachtenwoningen en schoolgebouwen. Er zal door de departementsleiding ook worden nagegaan waar er nieuw meubilair en leermiddelen moeten worden geleverd.

De wateroverlast in het binnenland wordt op de voet gevolgd door de leiding van het minOWC. Door de wateroverlast is veel vernietigd. Sommige leerkrachten zijn weer alles kwijtgeraakt en moeten hun goederen opnieuw aanschaffen. Verwacht wordt dat het MinOWC en of de regering de leerkrachten tegemoetkomt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchooldeuren binnenland 3 mei open