maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
4
(1)

Schoolbus met 45 kinderen in Suriname raakt van de weg

lees ook ...

Ricanaumofo bereikt mijlpaal met geasfalteerde weg

Het rijden naar Ricanaumofo wordt binnenkort een stuk aangenamer, aangezien de weg momenteel geasfalteerd wordt. Op zaterdag 24 februari 2024 vond de eerste oplevering van het geasfalteerde weggedeelt...

Een schoolbus met daarin 45 kinderen is maandag rond 14.00 uur van de weg geraakt te Diafutu aan de Afobakaweg. Tijdens de rit naar huis botste de bus tegen een bergwand op. Door dit ongeluk raakten 18 leerlingen gewond. Acht van ze hebben zodanige letsels opgelopen dat zij naar Paramaribo moesten worden vervoerd voor behandeling, meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Dankzij het kordate optreden van omstanders, die de leerlingen naar de polikliniek te Brokopondo hebben vervoerd, en het Nationaal Leger en Iamgold, die ambulances hebben ingezet, kon er vrij snel hulp worden geboden. Een leerling was ten tijde van deze verklaring nog voor observatie in de polikliniek te Brokopondo.

Volgens majoor van der Claus is de politie van Brokopondo bezig met het onderzoek. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De leiding van het MinOWC wacht die informatie af om vervolgstappen te bepalen.

Onderwijsminister Marie Levens zal de leerlingen dinsdag in het ziekenhuis bezoeken om zich ervan te overtuigen dat het goed met de leerlingen gaat. Er zal ook een zorgcoördinator worden ingezet om de andere kinderen over de schrik heen te helpen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchoolbus met 45 kinderen in Suriname raakt van de weg