zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

School te Pusugrunu wordt aangepakt

lees ook ...

Flexibele werktijden voor winkels, bakkerijen en horeca tijd...

In anticipatie op de naderende feestdagen heeft het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken een Algemene Overwerkvergunning uitgegeven voor specifieke bedrijven, waaronder winkels, bakker...

De presidentiële werkgroep ‘Ontwikkeling Matawai’ heeft samen met leerkrachten van Pusugrunu, mannen uit het dorp en een team van Bureau Eenheid het afgelopen weekend gewerkt aan het opknappen van het schoolgebouw. Ook de houtluizen- en vleermuizenplaag zijn aangepakt. Een beheersplan is achtergelaten om het laatste verder te begeleiden.

De school kreeg een verfbeurt, en de vloer van een lokaal vol gaten, is voorzien van een nieuw cementlaag. Granman Lesley Valentijn kreeg hulpmiddelen van president Chan Santokhi om problemen in het dorp aan te kunnen pakken op basis van een adviesrapport, dat is uitgebracht door de presidentiële werkgroep na een bezoek aan het dorp afgelopen maand. De goederen zijn overgedragen door de secretaris van de werkgroep Eduard van Leeuwen.

Stanley Dijksteel, is voorzitter van de werkgroep, en heeft in opdracht van de president ervoor gezorgd dat goederen ter waarde van ruim SRD 80.000 zijn aangeschaft, om de missie uit te voeren.

Dijksteel meldt dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij de missie heeft ondersteund op het gebied van logistiek.

Geschonken zijn onder andere brushcutters, verf, kwasten, cement voor de school, bestrijdingsmiddelen tegen houtluizen en vleermuizen, harken en kruiwagens. Hiermee kan men in het dorp nu zelf aan de slag.

Alle zeven leerkrachten hebben geholpen om de school een verfbeurt te geven.  Mannen van het dorp zijn daarnaast spontaan in actie gekomen om het schoolgebouw te helpen verven. De leerkrachten zullen verder met de kinderen het schoolgebouw verfraaien. Een beheersplan is achtergelaten, zodat de school en de granman door kunnen gaan met aanpak van de houtluizenplaag.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchool te Pusugrunu wordt aangepakt