woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

School mediatheken besteden aandacht aan drugspreventie

lees ook ...

Koersen schieten omhoog – Politie niet blij met optred...

- de koersen van de dollar en de euro schieten door het plafond. - Suriname blijft staan achter de ‘One China’-policy. - De politie-eenheden die gisteren optraden bij relletjes in het dorp Jamaica, ...

De Verenigde Naties (VN) hebben 26 juni uitgeroepen tot Internationale anti-drugsdag. Het thema van 2022 is: ‘Het aanpakken‎ van drugsuitdagingen in gezondheids- en humanitaire crises.’

In verband met deze internationale dag heeft ‘The Basic Life Skills Education Unit’ in samenwerking met de School Mediatheek Dienst (SMD) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en het Uitvoerend Bureau van de Nationale Anti-drugs Raad extra aandacht besteed aan drugspreventie via de verschillende schoolmediatheken van de GLO- en VOJ-scholen.

Binnen het speciaal onderwijs zijn er enkele scholen die een mediatheek hebben en ook meedoen met het uitvoeren van drugspreventie-activiteiten voor kinderen met een beperking. Deze kinderen zijn een hoge risicogroep. De scholen binnen het speciaal onderwijs met een mediatheek zijn: Louis Braille, S.O. Maretraite, S.O. Lamtoro, Mytyl, Louis Braille en V.S.O. Emma.

Het doel is om jongeren bewuster te maken van de gevaren drugsgebruik en hen te leren hoe strategieën voor zichzelf te ontwikkelen om niet in de verleiding te komen om aan drugs te doen. De sessies zijn dan ook gebaseerd op het ontwikkelen van levensvaardigheden die jongeren in staat stellen om te kunnen gaan met alledaagse situaties.

Vanaf 20 juni 2022 wordt door schoolmediatheekwerkers op zowel het GLO- als VOJ-onderwijs aandacht besteed aan verschillende onderwerpen van drugspreventie. Deze activiteiten worden op 30 juni 2022 afgesloten. Op Internationale anti-drugsdag staan burgers in de wereld stil bij de gedachte aan de schade toegebracht door de productie, handel en gebruik van drugs en drugscriminaliteit.

Vanaf 1988 wordt er jaarlijks op deze dag aandacht besteed aan de problemen met drugs. De United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), waar Suriname ook lid van is, koppelt elk jaar een thema voor de Internationale Dag en lanceert campagnes om het bewustzijn over het wereldwijde drugsprobleem te vergroten. Gezondheid is het voortdurende thema van de wereldwijde antidrugs campagne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchool mediatheken besteden aandacht aan drugspreventie