donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

School leertuinproject gestart in Brokopondo

lees ook ...

Health, Welness and Fitness fair

Op zondag 17 september wordt de tweede editie Health, Wellness & Fitness Fair in het Openlucht Museum van Nieuw Amsterdam te Commewijne gehouden. Organisator Vanessa Limon, ambassadeur van World W...

Te Brownsweg in het district Brokopondo is er op 08 juni jongstleden een school leertuinproject gestart. Het project wordt uitgevoerd op drie GLO scholen, namelijk de D. R.M Smithschool, de OS Bronsweg en de Pater van der Pluimschool.

Met dit project wordt er beoogd op een milieuvriendelijke en duurzame manier landbouw uit te oefenen. Het project is ingediend door Stichting Welvaart en Welzijn Wakibasu (WWW) en gefinancierd door Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif).

Bij de lancering waren aanwezig de vertegenwoordiger van Semif Vishal Premchand, het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, directeur Hermien Pavion, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur waarnemend Onderdirecteur Fernold Gersol, kapitein Erwin Mawi, een bestuurslid van Stichting WWW mevrouw Finisieen leerkrachten en leerlingen van de drie bovengenoemde basisscholen.

Directeur Pavion van het Directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) vertegenwoordiger van de minister van ROS, gaf aan tijdens haar toespraak dat landbouw een belangrijke bron van voedselvoorziening is. Als land wordt ernaar gestreefd tegen 2030, ongeveer 20 procent minder landbouwproducten te importeren. Er is veel kennis nodig om landbouw op een duurzame manier uit te voeren. Vandaar dat binnen het beleid van het ministerie het aanleggen van een schooltuinproject hoge prioriteit geniet.

Mevrouw Pavion is van mening dat hoe eerder het ministerie van Onderwijs, landbouw integreert binnen haar curriculum, hoe sneller jongeren instaat zullen zijn om aan de uitdagingen en veranderingen in het klimaat het hoofd te kunnen bieden.

Projectleider Vivian Marbach noemde het project een milieuvriendelijk en educatief project. Zij gaf aan dat de leerlingen middels verschillende methoden zullen leren planten en als doel heeft de jongeren te leren samenwerken, leren plannen en hoe problemen op te lossen. Het is een gemeenschapsproject omdat de ouders van deze jongeren in een later stadium ook enthusiast gemaakt zullen worden om dit model over te nemen.

Na de lancering van het project vond de onthulling van het naambord plaats. Stichting WWW heeft DAOB benaderd om dit project samen uit te voeren. De bijdrage van DAOB binnen dit project was, de projectleider in deze mevrouw Marbach in te zetten, om een projectvoorstel te schrijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchool leertuinproject gestart in Brokopondo