zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

School in de vakantie van start gegaan

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

Om de achterstanden binnen het onderwijs in te lopen is er door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) ‘school in de vakantie’ gestart om leerlingen van de basisschool, in de leeftijdsklasse 6-13 jaar in de vakantie op een ontspannen en creatieve manier bij te schaven zodat zij een vlotte herstart van het schooljaar in oktober  hebben.

Het officiële startsein voor het pilotproject ‘School in de vakantie oftewel Summer School’ is op maandag 5 september 2022 door de directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Sherida Zalman-Bergraaf, gegeven op de Openbare Scholen Latour 1 en 2. Er is bewust gekozen voor diverse openbare scholen in Paramaribo-Zuid en Wanica, omdat deze scholen vanaf de COVID-19-situatie door de overvolle lokalen een achterstand opgebouwd hebben.

Deze kinderen konden ook niet dagelijks de school bezoeken. Voorafgaand aan deze activiteit zijn de probleemgebieden binnen het leerprogramma van taal en rekenen samen met de schoolleiders van de gekozen scholen geanalyseerd en op basis daarvan is er een programma samengesteld.

De kinderen zijn er terecht van maandag 5 tot en met donderdag 15 september 2022 dagelijks van 08.30 uur tot half 12.30 uur. In deze periode zal de focus liggen op de vakken taal en rekenen, waar er aandacht zal worden besteed aan de probleemgebieden. Naast de probleemthema’s van taal en rekenen komen sport en spel, expressie onderdelen en excursie met aardrijkskunde, geschiedenis en natuuronderwijs (AGN) aan de orde. AVO-directeur Zalman-Bergraaf heeft de leerkrachten bedankt die hun bijdrage leveren aan het project.

De locaties van School in de vakantie zijn: OS Latour 1, OS Latour 2, OS Pontbuiten, OS Hanna’s Lust, OS Sunnypoint 1, OS Sunnypoint 2, OS Bomapolder, OS Santodorp 2, OS Wintiwai en OS Santopolderweg.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchool in de vakantie van start gegaan