donderdag 23 maart 2023
26 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

School in de vakantie van start gegaan

lees ook ...

Studiegroep draagt voorstellen aan voor kiesregeling

De studiegroep 'Aanpassing Kiesregeling', heeft vandaag voorstellen voor een gedragen kiesregeling aan president Santokhi gepresenteerd. Er wordt aanbevolen om te werken aan een gemengd kiessysteem. D...

Om de achterstanden binnen het onderwijs in te lopen is er door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) ‘school in de vakantie’ gestart om leerlingen van de basisschool, in de leeftijdsklasse 6-13 jaar in de vakantie op een ontspannen en creatieve manier bij te schaven zodat zij een vlotte herstart van het schooljaar in oktober  hebben.

Het officiële startsein voor het pilotproject ‘School in de vakantie oftewel Summer School’ is op maandag 5 september 2022 door de directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Sherida Zalman-Bergraaf, gegeven op de Openbare Scholen Latour 1 en 2. Er is bewust gekozen voor diverse openbare scholen in Paramaribo-Zuid en Wanica, omdat deze scholen vanaf de COVID-19-situatie door de overvolle lokalen een achterstand opgebouwd hebben.

Deze kinderen konden ook niet dagelijks de school bezoeken. Voorafgaand aan deze activiteit zijn de probleemgebieden binnen het leerprogramma van taal en rekenen samen met de schoolleiders van de gekozen scholen geanalyseerd en op basis daarvan is er een programma samengesteld.

De kinderen zijn er terecht van maandag 5 tot en met donderdag 15 september 2022 dagelijks van 08.30 uur tot half 12.30 uur. In deze periode zal de focus liggen op de vakken taal en rekenen, waar er aandacht zal worden besteed aan de probleemgebieden. Naast de probleemthema’s van taal en rekenen komen sport en spel, expressie onderdelen en excursie met aardrijkskunde, geschiedenis en natuuronderwijs (AGN) aan de orde. AVO-directeur Zalman-Bergraaf heeft de leerkrachten bedankt die hun bijdrage leveren aan het project.

De locaties van School in de vakantie zijn: OS Latour 1, OS Latour 2, OS Pontbuiten, OS Hanna’s Lust, OS Sunnypoint 1, OS Sunnypoint 2, OS Bomapolder, OS Santodorp 2, OS Wintiwai en OS Santopolderweg.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSchool in de vakantie van start gegaan