dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Scholengemeenschap Moengotapoe start op 26 oktober

lees ook ...

Centrum van Albina krijgt schoonmaakbeurt

De Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) heeft in samenwerking met Telesur onder leiding van de coördinator Darleen Hoefdraad, de buurtmanager de brigadier van politie Ingrid Adrianus, de dis...

Waarnemend directeur, Gracia Valies-Ormskirk, op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft bevestigd, dat de scholengemeenschap Moengotapoe het nieuw schooljaar in gebruik zal worden genomen. “We willen nu, dat kinderen bij hun ouders blijven, zo lang als mogelijk. Zo hebben ouders de gelegenheid om hun kinderen te kunnen vormen en te volgen wanneer ze op de middelbare school zitten en dat ze niet zo gauw losgelaten worden om naar Paramaribo af te reizen voor vervolgonderwijs waar, ze in een internaat worden geplaatst.”

“De bouwwerkzaamheden zijn vergevorderd en we willen de school op 26 oktober in gebruik nemen. We zullen starten met zes lokalen,” zegt Valies-Ormskirk. Na een sollicitatie zijn de leerkrachten in place gebracht.

Op de school zijn meerdere middelbarescholen. Het zijn havo, vwo, Imeao en Natin. Honderd leerlingen kunnen nu geacommodeerd worden. Na de ingebruikname zal MinOWC werken aan uitbreiding van het scholencomplex. Leerlingen uit de omliggende dorpen kunnen nu deze scholengemeenschap bezoeken, en zijn al ingeschreven. Zij kunnen voortaan middelbaar onderwijs in hun eigen omgeving genieten.n

Het doel van de scholengemeenschap te Moengotapoe, is te komen tot een stuk decentralisatie. Een school in de omgeving zal jongeren hopelijk stimuleren om ook naar school te willen. De motivatie daartoe zal ontstaan. In de toekomst zal er werkgelegenheid in de omgeving gecreëerd worden voor de afgestudeerden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameScholengemeenschap Moengotapoe start op 26 oktober